Young, Neil - Harvest

Special Price € 39,95 Normale prijs € 45,80
Op voorraad
SKU
F93264
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.

Label: Rhino;

Meer informatie
Artiest Young, Neil
Aantal units 1
Ean 0093624978657
Genre Pop, Rock
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label M
Ranking top 100 44
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

1 Out on the weekend
2 Harvest
3 A man needs a maid
4 Heart of gold
5 Are you ready for the country?
6 Old man
7 There's a world
8 Alabama
9 The Needle And The Damage Done (live At Royce Hall - Ucla)
10 Words (Between the lines of age)

Young, Neil - Harvest -Hq-

Het vierde soloalbum van Neil Young luisterend naar de naam Harvest kwam in februari 1972 uit en was de definitieve doorbraak van Neil Young als soloartiest. Behalve zijn vrienden van CSN,  Crosby, Stills & Nash, zijn ook Linda Ronstadt en James Taylor te horen. Als begeleidingsband wordt Young bijgestaan door The Stray Gators.
Harvest is een commercieel en artistiek meesterwerk. Het nummer Heart Of Gold werd een nummer 1-hit. The Needle And The Damage Done gaat over Danny Whitten, de gitarist van Crazy Horse, die in november van ’72 uiteindelijk bezwijkt aan de gevolgen van drugs. Het prachtige nummer Old Man gaat over de man die destijds op de ranch van Young paste. De ballad, die samen met het London Symphony Orchestra wordt uitgevored, A man needs a maid gaat over Carrie Snodgress die Neil in de film “Diary of a mad housewife” had gezien. Met Carrie is hij later getrouwd. De aangrijpende compositie Alabama is een scherpe aanklacht tegen de corruptie in het zuiden van Amerika. Afsluiter Words (Between the Lines of Age) klinkt inktzwart, een van de duisterste nummers van Neil Young. De andere songs zijn ook allemaal schitterend. 10 songs, die van het begin tot het einde goed zijn. Een mooie afwisseling tussen akoestisch en harde rock gecombineerd met de hoge, onvaste falsetstem van Young. Dit alles zorgt voor tijdloze muziek.
Bijzondere anekdote is, dat Young tijdens de opnames genoodzaakt was, wegens rugproblemen, een korset te dragen. Dit lijkt haast door te klinken in de spanning en ongemak dat sluimert onder de vriendelijke, akoestische oppervlakte van deze fenomenale plaat.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere