Young, Neil - After The Goldrush

Speciale prijs € 26,10 Normale prijs € 27,50
Op voorraad
SKU
F93261
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.

Label: Rhino;

Meer informatie
Artiest Young, Neil
Aantal units 1
Ean 0093624978664
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Ranking top 100 79
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

Tell Me Why
After the Gold Rush
Only Love Can Break Your Heart
Southern Man
Till the Morning Comes
Oh Lonesome Me
Don't Let It Bring You Down
Birds
When You Dance, I Can Really Love
I Believe In You
Cripple Creek Ferry

Young, Neil - After The Goldrush -Hq-

In 1970 verscheen het derde studioalbum After The Gold Rush van de toen 24-jarige Neil Young. Het album bestaat voornamelijk uit country folk/rock muziek. Het is onder andere bekend van de nummers Tell me Why, After The Gold Rush, Oh lonesome me, Only Love Can Break Your Heart,  When You Dance I Can Really Love en Southern Man en is een geweldige mix van grandioze, goedgeschreven songs en uitvoering. Neil neemt geen blad voor de mond, waarbij de meestergitarist zelfs in Southern Man de Ku Klux Klan op de hak neemt.
Het album ging de geschiedenis in als muzikale mijlpaal van de jaren zeventig. De droom van de sixties was begraven en maakte plaats voor eenzaamheid en melancholie. Het maakt van After the Gold Rush een boeiend en aangrijpend schouwspel, tussen de menselijke emoties en de manier waarop we met onze planeet omgaan. Muzikaal gezien toont het de veelzijdigheid van Neil Young, van meeslepende en zwaar bewogen gitaar- en pianopartijen, naar de aantrekkingskracht van zijn akoestische en ingetogen nummers.
Een klassieker waarin de klasse van de muzikant i.s.m. zijn muziekvrienden Nils Lofgren en Stephen Stills wordt getoond en een onuitputtelijke bron van inspiratie zou vormen voor vele muzikanten.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl