Yardbirds - Live, Featuring Jimmy Page

Aanbiedingsprijs € 34,15 Normale prijs € 39,95
Op voorraad
Artikelcode
MWS002597
Kwaliteit
Prachtig
Mooie, solide hoes, al zie je wel dat deze gebruikt is.Wat beschadigingen en ringwear. Schitterend vinyl. Alleen onder een lamp zie je enkele haarlijntjes.
Early bootleg featuring Jimmy Page. Recorded Anderson Theatre, New York City, 30 March 1968. ZELDZAAM. HET BEGIN VAN LED ZEPPELIN.
Herkomst : US
Label : Epic E 30615
Meer informatie
Artiest Yardbirds
Aantal units 1
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl EX
Kwaliteit hoes VG+
Kwaliteit label EX
Kwaliteit score (1...10) 7.7
Kwaliteit van album Prachtig
Tracks The Train Kept A-Rollin' 3:10
You're A Better Man Than I 6:50
I'm Confused 6:47
My Baby 3:00
Over Under Sideways Down 2:39
Drinking Muddy Water 3:16
Shapes Of Things 2:48
White Summer 4:19
I'm A Man 11:59

Yardbirds - Live, Featuring Jimmy Page

De Yardbirds zijn vooral bekend bij de toevallige rockfan als startpunt voor drie van de grootste Britse rockgitaristen: Eric Clapton, Jeff Beck en Jimmy Page, die allemaal in de top vijf van de 100 Top Guitarists-lijst van Rolling Stone stonden (Clapton op nr. 2, pagina op nr. 3 en Beck op nr. 5). Deze drie figuren hebben ongetwijfeld veel bijgedragen aan het geluid van de groep, maar gedurende hun hele loopbaan waren The Yardbirds een eenheid, zij het een nogal onstabiele. En ze waren echt een van de grote rockbands; iemand wiens bijdragen veel verder reikten dan de reikwijdte van hun half dozijn hits uit het midden van de jaren zestig ('' For Your Love ',' '' Heart Full of Soul, '' 'Shapes of Things,' '' 'I'm een man, '' '' Over onder zijsnede, '' '' Happenings Ten Years Time Ago ''). Niet tevreden om zich te beperken tot de R & B en blues covers waar ze zich aanvankelijk op concentreerden, vertrokken ze snel naar humeurig, steeds experimenteler pop / rock. De innovaties van Clapton, Beck en Page herdefiniëerden de rol van de gitaar in de rockmuziek, waardoor een enorme breuk werd gemaakt in het gebruik van feedback, vervorming en versterking met finesse en adembenemende virtuositeit.
De Yardbirds werden in de Rock ingewijd en Roll Hall of Fame in 1992. Ze werden opgenomen in Rolling Stone's lijst met de '' 100 Greatest Artists of All Time ''

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
036-7851885 info@vinyllp.nl