Wonder, Stevie - Innervisions -180gr-

Special Price € 23,29 Normale prijs € 24,45
Op voorraad
SKU
G87189
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.

Label: Motown;

Meer informatie
Artiest Wonder, Stevie
Aantal units 1
Ean 0050109032617
Genre Soul, Disco, Funk, R&B
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label M
Ranking top 100 33
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

1. Too High (Album Version)
2. Visions (Album Version)
3. Living for the City (Album Version)
4. Golden Lady (Album Version)
5. Higher Ground (Album Version)
6. Jesus children of America (Album Version)
7. All In Love Is Fair (Album Version)
8. Don't You Worry 'Bout A Thing (Album Version)
9. He's Misstra Know-It-All (Album Version)

Wonder, Stevie- Innervisions

Innervisions is het zestiende album van de Amerikaans zanger, componist en multi-instrumentalist Stevie Wonder, dat op 3 augustus 1973 uitkwam. De titel zegt veel over Stevie's blindheid, en dat wordt op de hoes ook nog eens uitgebeeld. Hij was vrijwel sinds zijn geboorte blind en met zijn verhoogde bewustzijn voor geluid heeft Wonder levendige en kleurrijke muziek kunnen creëren die vol is van leven en ambitie.
Innervision is een conceptalbum waarmee Wonder zijn visies op de maatschappij naar buiten bracht zoals zijn persoonlijke ervaringen over de liefde en oprechte maatschappelijke betrokkenheid. Voor het eerst in zijn carrière schreef Wonder alle liedjes zelf, en bespeelde daarnaast ook nog eens vrijwel alle instrumenten. Hierbij zorgde hij voor pakkende melodieën met een bezielde uitvoering. De 9 songs vormen een prachtig geheel, zijn stuk voor stuk mooi en/of funky en daarnaast soms zeer aangrijpend met regelmatig zeer maatschappij kritische teksten.
Drie dagen na de release van het album, krijgt Stevie Wonder met zijn neef John Harris, die de auto bestuurt, een ongeluk. Hij is 4 dagen in coma. Exact twee maanden na het ongeluk komt Higher Ground als eerste single van het album binnen in de htparade. Volgens de zanger gaat dat nummer over reïncarnatie en heeft het zeker na het ongeluk een specialere betekenis gekregen.
Stevie Wonder, het muzikale wonderkind, is op Innervision in de bloei van zijn leven en dat is te horen ook. Het is één van de hoogtepinten uit de soul geschiedenis.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere