U2 - Joshua Tree -Annivers-

Special Price € 39,85 Normale prijs € 41,85
Op voorraad
SKU
T11018
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.

Label: Island; 30th Anniversary Edition

Meer informatie
Artiest U2
Aantal units 2
Ean 0602557498448
Genre Pop, Rock
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label M
Ranking top 100 13
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks Where The Streets Have No Name
I Still Haven't Found What I'm Looking For
With Or Without You
Bullet The Blue Sky
Running To Stand Still
Red Hill Mining Town
In God's Country
Trip Through Your Wires
One Tree Hill
Exit
Mothers Of The Disappeared

U2- Joshua Tree -Annivers-

The Joshua Tree is het vijfde studioalbum van de Ierse rockband U2, dat in maart 1987 verscheen. Het is het meest geprezen en best verkochte album van U2. Het album bevat de geweldige hitsingles I Still Haven’t Found What I’m Looking For, Where The Streets Have No Name en With Or Without You. Maar de andere songs doen daar zeker niet voor onder. Het album bevat elf songs, allemaal van tekst voorzien door Bono en alle muziek is door de hele band U2 geschreven.
De plaat is beïnvloed door blues, folk, gospel en de fascinatie van de bandleden voor Amerika, de Amerikaanse politiek, literatuur en hun ervaringen tijdens eerdere Amerikaanse tournees. De eerste werktitel van het album heette niet voor niets ‘The Two America's’. In de songs weerklinkt de zoektocht van U2 naar de roots, dromen, religie en de blues van Amerika.
De beroemde Joshua Tree die op de cover van het album prijkt is een foto genomen door Anton Corbijn in de indrukwekkende Californische woestijn. De band wilde een interessante locatie die het gevoel van het album en specifiek de wijdheid van het Amerikaanse landschap zou weergeven.
Hoe verschillend alle songs ook zijn, ze passen wonderbaarlijk goed in hun volgorde. Wat de openingssong en de afsluiter moesten worden, daarover waren de bandleden het al snel eens. Zangeres Kirsty McColl, de echtgenote van producer Steve Lillywhite die de singles remixte, werd bereid gevonden om de rest van de songvolgorde te bepalen. Dat is haar dus aardig gelukt.
Niet alleen artistiek maar ook commercieel bleek het album een waar schot in de roos. Het album (vinyl of cd) ging wereldwijd ruim 25 miljoen keer over de toonbank en U2 mocht voor The Joshua Tree diverse prijzen in ontvangst nemen waaronder 1 BRIT Award en 2 Grammys voor onder andere Album of the Year. U2 groeide dankzij dit grote succes uit tot de grootste band ter wereld in 1987 en verder.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere