U2 - Boy

Aanbiedingsprijs € 18,15 Normale prijs € 21,10
Op voorraad
Artikelcode
MWS002506
Kwaliteit
Lijkt wel nieuw
2dehands vinyl. Zeer goed onderhouden. Klasse.
Binnenhoes met teksten
Herkomst : PT
Label : Island-records 10.202913.50
Meer informatie
Artiest U2
Aantal units 1
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl EX
Kwaliteit hoes EX
Kwaliteit label EX
Kwaliteit score (1...10) 8.0
Kwaliteit van album Lijkt wel nieuw
Tracks A1 I Will Follow
A2 Twilight
A3 An Cat Dubh
A4 Into The Heart
A5 Out Of Control
B1 Stories For Boys
B2 The Ocean
B3 A Day Without Me
B4 Another Time, Another Place
B5 The Electric Co.
B6 Shadows And Tall Trees

U2- Boy

Op 20 oktober 1980 werd het debuutalbum van de Ierse band U2, Boy getiteld, uitgebracht. Het album bevat elf songs en opent op kant A met de single I Will Follow, die voorafgaand aan de release van het album werd uitgebracht en een bescheiden hit werd. De originele hoes laat een portretfoto zien van een jongetje, Peter Rowen (tegenwoordig zelf een bekend fotograaf in Ierland), broertje van Bono's vriend Guggi (zanger van The Virgin Prunes). Hij is ook te zien op de hoezen van Three, War, The Best Of 1980–1990, het niet uitgebrachte Even Better Than The Early Stuff, Early Demos en verschillende singles.
In de teksten zingt Bono over het verlies van zijn jeugd, het geloof en de dood van zijn moeder. Alle muzikale elementen van hun latere platen zijn eigenlijk al aanwezig op Boy. Elk nummer klinkt groots, dankzij de wervelende echo's van Edge's gitaar, de gepassioneerde stem van Bono, Adam Claytons stuwende baslijntjes en de stadionrockritmes van Larry Mullen jr.
Boy kreeg uitstekende kritieken en werd in thuisland Ierland bekroond met prijzen voor Beste Album, Beste Debuutalbum en Beste Albumhoes in de jaarlijkse poll van het toonaangevende Ierse muziekblad Hot Press. Boy was niet zomaar een debuutalbum, het was het begin van een wereldwijde succesvolle carrière voor de 4 vrienden, die tot op de dag van vandaag voortduurt.

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
036-7851885 info@vinyllp.nl