Turner, Tina - Private Dancer

Aanbiedingsprijs € 23,00 Normale prijs € 24,10
Op voorraad
Artikelcode
Q59710
Kwaliteit
Nieuw
Label: Plg;
Meer informatie
Artiest Turner, Tina
Aantal units 1
Ean 0825646120635
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks Might have been queen
What's love got to do with it
Show some respect
I can't stand the rain
Private dancer
Let's stay together
Better be good to me
Steel claw
Help
1984

Turner, Tina - Private Dancer

Anna Mae Bullock (geboren op 26 november 1939) beter bekend onder haar artiestennaam Tina Turner, is een Amerikaanse zangeres, auteur, danser, choreograaf en actrice, wiens carrière meer dan een halve eeuw omvatte, waardoor ze wijdverspreide erkenning en talloze onderscheidingen kreeg .
Ze is de meest dynamische soulzangeres in de geschiedenis van de muziek. Tina Turner vloeide seksualiteit uit elke porie in een uitvoerende carrière die begon op het moment dat ze op het podium stapte als leadzanger van de Ike & Tina Turner Revue in de late jaren '50. Haar gruizige en grommende voorstellingen sloegen overal de deuren af, terugkijkend naar de dubbelloops aanval van evangelieverkondiging en seksuele overgave die oorspronkelijk in de vroege jaren vijftig ziel had gevormd. Gescheiden van Ike in het midden van de jaren '70, nam ze slechts af en toe later in het decennium op, maar kwam in het midden van de jaren '80 met een reeks hitsingles en filmoptredens weer boven water; haar high-profile status was verzekerd tot ver in de jaren '90. Ze wordt beschouwd als de '' Queen of Rock ''.
Turner is de meest succesvolle vrouwelijke rockartiest genoemd, heeft 8 Grammy's gewonnen en heeft meer concerttickets verkocht dan andere solisten in de geschiedenis. Ze is ook uitgeroepen tot '' een van de grootste zangers aller tijden '' van Rolling Stone. Haar gecombineerde album en enkele verkoop bedragen wereldwijd ongeveer 100 miljoen exemplaren. Ze staat bekend om haar energieke podiumpresentie, krachtige zang, een lange levensduur en een brede aantrekkingskracht. In 2008 verliet Turner de semi-pensionering om aan haar Tina !: 50th Anniversary Tour te beginnen. Turner's tournee werd een van de best verkopende ticketshows van 2008-2009. Rolling Stone rangschikte haar op 63 bij hun 100 grootste artiesten aller tijden.

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
0634267103 info@vinyllp.nl