Turner, Ike & Tina - Airwaves

Speciale prijs € 10,00 Normale prijs € 12,90
Op voorraad
SKU
MWS004742
Kwaliteit
Prachtig
Vinyl wat haarlijntjes, maar niet noemenswaardig. Hoes heeft een kleine beschadiging en op achterkant een naam met pen, anders haast NM.
Meer informatie
Artiest Turner, Ike & Tina
Aantal units 1
Genre Soul, Disco, Funk, R&B
Kwaliteit vinyl EX     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes VG+
Kwaliteit label EX
Kwaliteit score (1...10) 7.7
Kwaliteit van album Prachtig
Tracks Too Many Ties That Bind 2:25
Strange 3:01
He Don't Love You 2:32
Flee Flee Fla 2:19
Honey Child Baby 1:52
Just Want Your Love Sometime 3:14
We Need An Understanding 2:03
Two Is A Couple 2:21
It's My Time Now 3:28
Dear John 2:27

Turner, Ike & Tina - Airwaves

Als man en vrouw, Ike & Tina Turner geleid tot een van de meest krachtige live acts op de R & B-circuit tijdens de jaren '60 en vroege jaren '70. Gitarist en bandleider Ike hield zijn ensemble strak en goed geboord terwijl het gooien in zijn eigen karakteristieke twangy plukken; leadzanger Tina was een woeste wervelwind van kracht en energie, een ruwe seksuele dynamo die onmogelijk was om bevatten toen ze het podium, waardoor sommige critici om haar te bellen de eerste vrouwelijke zangeres om de ware geest van de rock & roll belichamen.
hun vroege werken, waaronder 'A Fool in Love', 'It's Gonna Work Out Fine', 'I Idolize You' en 'River Deep - Mountain high' werd hoge punten in de ontwikkeling van de soul-muziek, terwijl hun latere werken werden aangehaald voor wild interpretatieve re-arrangementen van rocknummers zoals ' I Wanna Take You Higher' en 'Proud Mary', het laatste nummer waarvoor ze een Grammy Award won. Ze zijn ook bekend om hun vaak schunnige live optredens, die alleen werd geëvenaard door die van James Brown en The Famous Flames in termen van muzikale spektakel.
Het duo werd ingehuldigd aan de Rock & Roll Hall of Fame in 1991 .

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl