Traveling Wilburys - Traveling Wilburys Vol.3

Special Price € 20,05 Normale prijs € 21,05
Op voorraad
SKU
S35099
Kwaliteit
Nieuw
Meer informatie
Artiest Traveling Wilburys
Aantal units 1
Ean 0888072009646
Genre Pop, Rock
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label M
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks She's My Baby
Inside out
If You Belonged to Me
The Devil's Been Busy
7 Deadly Sins
Poor House
Where Were You Last Night?
Cool Dry Place
New Blue Moon
You Took My Breath Away
Wilbury Twist

Traveling Wilburys - Traveling Wilburys Vol.3

The Traveling Wilburys was een Amerikaans-Britse supergroep die actief was in de late jaren 80 en bestond uit enkele van de grootste namen in de muziekwereld. De band bestond uit George Harrison, Bob Dylan, Tom Petty, Roy Orbison en Jeff Lynne.

De samenwerking tussen deze muzikale grootheden resulteerde in een unieke sound die elementen van rock, folk en country combineerde. Ze brachten twee studioalbums uit: "Traveling Wilburys Vol. 1" in 1988 en "Traveling Wilburys Vol. 3" in 1990.

Het succes van de Traveling Wilburys lag in hun vermogen om samen te werken en de verschillende talenten van de bandleden te combineren. Ze deelden de leadzang en wisselden af op instrumenten, waardoor elke track een frisse en dynamische sound kreeg.

Hoewel Roy Orbison kort na de release van het eerste album overleed, bleven de overige bandleden actief in de muziekindustrie en behaalden ze individueel succes. De Traveling Wilburys worden nog steeds gezien als een van de meest invloedrijke supergroepen in de geschiedenis van de popmuziek.

Hun muziek is tijdloos gebleken, met hits als "Handle with Care" en "End of the Line" die nog steeds worden gewaardeerd door muziekliefhebbers over de hele wereld.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere