Gallagher, Rory - Live In Europe -Hq-

Special Price € 21,75 Normale prijs € 22,80
Op voorraad
SKU
T49039
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl. Label: Music on vinyl; 180gr. Audiophile Vinyl
Meer informatie
Artiest Gallagher, Rory
Aantal units 1
Ean 0886976481919
Genre Pop, Rock
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label M
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks 1 - 1. Messin' With The Kid
1 - 2. Laundromat
1 - 3. I Could'Ve Had Religion
1 - 4. Pistol Slapper Blues
1 - 5. Going To My Home Town
1 - 6. In Your Town
1 - 7. Bullfrog Blues

Gallagher, Rory - Live In Europe -Hq-

Rory Gallagher (1948-1995) was een legendarische Ierse blues / rockgitarist, geboren in Ballyshannon, County Donegal, en opgegroeid in County Cork. Hij wordt regelmatig gecrediteerd als een van de meest invloedrijke Ierse rock- en bluesmuzikanten aller tijden.
Voordat hij solo-faam vond, was hij lid van de blues-rockgroep Taste.
In 1972 werd hij gekozen als Melody Maker's Top Muzikant van het jaar, onttrekkend aan Eric Clapton.
Rory stierf aan complicaties na een levertransplantatie in 1995. Terwijl de begrafenisstoet door de straten van Cork trok, werd zijn leven en muziek gevierd door de burgers van de stad. Hij ligt begraven op St. Oliver's Cemetery net buiten de stad. Over het algemeen beschouwd als een van de top tien gitaristen ooit, veel van de topmusici van vandaag, waaronder The Edge from U2, Slash of Guns N 'Roses, Johnny Marr van The Smiths en Brian May of Queen noemen Rory als een inspiratie in hun vormende muzikale jaren. Het is ook goed gedocumenteerd dat The Rolling Stones Rory auditie voor de band als hun permanente gitarist in de jaren '70, maar hij weigerde op basis van het feit dat het tegen alles was wat hij geloofde in termen van zijn eigen naam en stijl. Hoewel Rory Gallagher nooit een single uitbracht, hebben de albums van Rory Gallagher wereldwijd meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht.
Een plein in Cork City werd naar hem genoemd in 1997 en ook de signature-editie van zijn Fender Stratocaster-gitaar werd uitgebracht.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere