Springsteen, Bruce - Born To Run

Special Price € 24,80 Normale prijs € 26,00
Op voorraad
SKU
Q35661
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.

Label: Columbia; Rsd 2015

Meer informatie
Artiest Springsteen, Bruce
Aantal units 1
Ean 0888750142412
Genre Pop, Rock
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label M
Ranking top 100 34
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

1. Thunder Road
2. Tenth Avenue Freeze-Out
3. Night
4. Backstreets
5. Born To Run
6. She's The One
7. Meeting Across The River
8. Jungleland

Springsteen, Bruce - Born To Run

Born to Run is het derde album van Bruce Springsteen dat op 25 augustus 1975 werd uitgebracht, waarmee hij het grote publiek wilde bereiken. Hierdoor ging Springsteen perfectionistisch te werk. Veertien maanden werd er aan de nummers gewerkt. Zes maanden daarvan werden in beslag genomen voor het werken aan de titeltrack. Uiteindelijk betekende het Springsteens grote internationale doorbraak samen met zijn begeleidingsband de E Street Band, bestaande uit Clarence Clemons op saxofoon, Steve Van Zandt op gitaar, Danny Federici op orgel, Roy Bittan op piano, Garry Tallent op basgitaar en Max Weinberg op drums.
Het album bestaat uit 8 songs en is een ijzersterk samenhangend geheel. Maar de nummers zijn los ook stuk voor stuk fenomenaal, sterke teksten complementeren krachtige muziek, uiteraard inclusief de grandioos opgebouwde titeltrack, het even briljant geschreven Thunder Road en natuurlijk het laatste nummer Jungleland met de hartverscheurende solo van ‘Big Man’ Clarence Clemons.
De critici waren lovend over Born to Run. Springsteens muziek werd vergeleken met de muziek van Jerry Lee Lewis, en zijn liedteksten met die van Bob Dylan.
Bruce was in die tijd in topvorm. In die tijd probeerde hij onder het ‘slavencontract’ van zijn manager uit te komen. Uiteindelijk betekende dit een periode van meer dan twee jaar procederen waarin hij op zijn allerbest was, maar echter geen plaat kon uitbrengen. Daarna maakte Bruce voltreffer na voltreffer. De albums Darkness on the Edge of Town, The River, Nebraska, Born in the USA, Tunnel of Love zijn geweldige albums met elk een eigen karakter en sfeer, die allemaal op hun eigen manier spontaan klinken.
Bruce Springsteen is bij het publiek zeer geliefd mede door zijn geweldige concerten. Meermalen werd hij (en zijn band) door het Amerikaanse magazine Rolling Stone uitgeroepen tot beste live-act.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere