Simon, Paul - Graceland

Speciale prijs € 22,65 Normale prijs € 23,70
Niet op voorraad
SKU
Q50161
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.

Label: Music on vinyl; 180 Gram Audiophile Vinyl / Printed Innersleeve

Meer informatie
Artiest Simon, Paul
Aantal units 1
Ean 8718469539376
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

1 - 1. The Boy In The Bubble
1 - 2. Graceland
1 - 3. I Know What I Know
1 - 4. Gumboots
1 - 5. Diamonds On The Soles Of Her Shoes
1 - 6. You Can Call Me Al
1 - 7. Under African Skies
1 - 8. Homeless
1 - 9. Crazy Love Vol Ii
1 - 10. That Was Your Mother
1 - 11. All Around The World Or The Myth Of Fingerprints

Simon, Paul- Graceland

Graceland, het zevende studioalbum van de Amerikaanse folk muzikant Paul Simon, heeft, sinds het album in 1986 werd uitgebracht, enorme impact gehad. De baanbrekende mix van rock en Afrikaanse grooves en upbeat ritmes en de sociale teksten en melodieën van Paul Simon is in alle nummers terug te horen, waarmee ook de beelden van Afrikaanse schoonheid en verlatenheid worden opgeroepen. Het nummer Homeless is een prachtig voorbeeld van een geslaagde mix van blank en zwart met prachtige elkaar doorkruisende a capella zanglijnen van het  mannelijk zangkoor Ladysmith Black Mambazo. Het album werd een mijlpaal in de Westerse muziek­geschiedenis en bracht de muziek van het Afrikaanse continent voor het eerst naar de massa en stond daarmee aan de wieg voor wat we tegenwoordig wereldmuziek noemen. Nooit voegde iemand de emoties en worstelingen van een cultuur op deze briljante manier samen op een album. Door het naar het landgoed van Elvis Presley te noemen wilde Paul Simon een connectie maken tussen Afrikaanse muziek en Amerikaanse rock-'n'-roll.
Paul Simon nam de muziek op in Zuid-Afrika, samen met Zuid-Afrikaanse artiesten. Dit maakte het album ook direct omstreden en velen namen het hem kwalijk. Aangezien in dit land destijds de apartheid nog van kracht was, werd het land door alle gerespecteerde artiesten geboycot.  Paul kwam zelfs op de zwarte lijst van het ANC terecht. Ondanks alle tumult, werd het album als zeer vernieuwend en uniek gezien en stonden er in 1987 voor het eerst duizenden mensen, blank en zwart, sámen te dansen en te genieten tijdens het beroemde Gracelandconcert in Zimbabwe.  Het maakte ook de betrokken Zuid-Afrikaanse artiesten in één klap beroemd.
Graceland is niet voor niets nog altijd een klassieker die los van de historische en politieke context gewoon een nagenoeg perfect album is, van begin tot einde een ontroerend, strijdvaardig feest.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl