Sex Pistols - Never Mind The Bollocks

Special Price € 24,50 Normale prijs € 25,70
Op voorraad
SKU
P52113
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.

Label: Universal; .. Here's The Sex Pistols

Meer informatie
Artiest Sex Pistols
Aantal units 1
Ean 0602537795635
Genre Punk, Gothic
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label M
Ranking top 100 70
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

1 Holidays In The Sun
2 Bodies
3 No Feelings
4 Liar
5 God Save The Queen
6 Problems
7 Seventeeen
8 Anarchy In The U.K.
9 Pretty Vacant
10 New York
11 E. M. I.

Sex Pistols - Never Mind The Bollocks..

Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols is het debuutalbum uit 1977 van de Sex Pistols., bestaande uit Johnny Rotten (zang), Steve Jones (gitaar, basgitaar, achtergrondzang), Paul Cook (drums), Glen Matlock (basgitaar en achtergrondzang) en de vervanger van Matlock in 1977 John Ritchie ofwel Sid Vicious (basgitaar). Het wordt gezien als een klassiek, invloedrijk punkalbum. Het is een brutale lp in een brutale hoes en vol brutale songs. De Pistols waren maar 3 jaar bij elkaar, maar de impact die ze hadden was gigantisch.
Never Mind the Bollocks is het enige album wat de Seks Pistols ooit maakten, maar een betere samenvatting had het waarschijnlijk niet kunnen zijn. Luid, ruig en vooral voor de tijd tekstueel gedurfd, deze muziek is alles waar rauwe punk voor stond.  ‘I am an antichrist/I am an anarchist’, schreeuwde Johnny Rotten, een rotjong met een te grote bek, en overal te lande draaiden jongeren het volume van hun televisie een tikje harder. Vanaf dat moment was popmuziek opnieuw iets van hen. De opstand tegen de bestaande maatschappelijk goedgekeurde hitparade was begonnen. Het was een album dat het Engeland-in-crisis van eind jaren zeventig genadeloos te kakken zette. De songs schetsen het beeld van een werkloze jeugd, gevangen in een uitzichtloze ineengezakte maatschappij, die er niets beters op vindt dan terug te slaan met bijtend cynisme.
De echte klassieker is God Save the Queen, het nummer dat nogal wat opschudding en controversie veroorzaakte toen het uitgebracht werd, maar andere klassiekers zoals Holidays in the Sun , Pretty Vacant en Anarchy in the U.K. mogen natuurlijk niet vergeten worden. De band laat op voortreffelijke wijze een 12 tal pakkende songs. Er is geen nummer op dit album die niet voldoet aan de ‘punkrock eisen’. Het is een absoluut cult album die in geen één alternatieve collectie mag ontbreken.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere