Rolling Stones - Let It Bleed

Aanbiedingsprijs € 18,05 Normale prijs € 19,00
Op voorraad
Artikelcode
960443
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.

Label: Abkco; 180gr./Orig. Artwork & Sleeve

Meer informatie
Artiest Rolling Stones
Aantal units 1
Ean 0042288233213
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Ranking top 100 63
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

Gimme Shelter
Love in Vain
Country Honk
Live with Me
Let It Bleed
Midnight Rambler
You Got the Silver
Monkey Man
You Can't Always Get What You Want

Rolling Stones - Let it Bleed

Op 5 december 1969 werd het achtste Britse en tiende Amerikaanse album en het laatste album met Brian Jones (die op 3 juli 1969 overleed) en het eerste met zijn opvolger, de toen twintigjarige Mick Taylor, van The Rolling Stones uitgebracht. Het album heette Let It Bleed met daarop klassiek geworden songs als Gimme Shelter, Midnight Rambler en You Can’t Always Get What You Want. Ook Ry Cooder is op een aantal nummers te horen. Hij kwam eerst in aanmerking voor de nieuwe plek in de band, maar kon het niet vinden met Keith Richards. Ook Graham Parsons had invloed. Behalve dat hij voor een rijke voorraad cocaïne zorgde, zorgde hij er ook voor dat er een countryversie, Country Honk van het latere Honky Tonk Women op het album kwam.
Let It Bleed telt negen songs, waarvan er acht door Mick en Keith zijn geschreven. Alleen het tweede nummer is een cover van Robert Johnson, Love In Vain. Op het album zijn naast de vijf Rolling Stones diverse sessiemuzikanten te horen. Een kleine greep daaruit: Ry Cooder (mandoline en slidegitaar), Nicky Hopkins, Leon Russell en Ian Stewart (piano), Al Kooper (piano, orgel), Byron Berline (viool) en Bobby Keys (tenorsax). Op You Can’t Always Get What You Want is The London Bach Choir te horen, naast de drie achtergrondzangeressen Madeline Bell, Nanette Workman en Doris Troy. En verder nog zangeres Merry Clayton die beroemd is geworden met de tekst op Gimme Shelter : ‘Rape, murder. It’s just a shot away. It’s just a shot away’.
De dag na de release van Let It Bleed traden the Rolling Stones op het sindsdien beruchte Altamont Festival in het noorden van Californië, waar zo’n 300.000 mensen op af kwamen. Tijdens het spelen van Under My Thumb werd de achttienjarige Meredith Hunter doodgeslagen door een lid van de Hell’s Angels, die als beveiliging waren ingeschakeld door de organisatie.

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
0634267103 info@vinyllp.nl