Richard, Cliff - Cliff's Hit Album

Special Price € 10,00 Normale prijs € 13,95
Op voorraad
SKU
MWS000332
Kwaliteit
Zeer goed
2dehands vinyl. Jaren oud, maar dat is niet te zien. Prachtige hoes. Vinyl wel redelijk wat haarlijntjes, maar geen krassen (VG plusje)
Serie : Beat (Idem als origineel)
Herkomst : NL. COLUMBIA GHX 10.011
Meer informatie
Artiest Richard, Cliff
Aantal units 1
Genre Pop, Rock
Kwaliteit hoes EX
Kwaliteit vinyl VG     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label EX
Soort Gebruikt
Kwaliteit score (1...10) 6.8
Kwaliteit van album Zeer goed
Tracks Move It
Living Doll
Travellin' Light
A Voice in the Wilderness
Fall in Love with You
Please Don't Tease
Nine Times Out of Ten
I Love You
Theme for a Dream
A Girl Like You
When the Girl in Your Arms
The Young Ones
I'm Looking Out the Window
Do You Wanna Dance

Richard, Cliff - Cliff's Hit Album

Sir Cliff Richard OBE (geboren Harry Rodger Webb, 14 oktober 1940) is een Britse popzanger, muzikant, performer, acteur en filantroop. Hij is de derde best verkopende singlesartiest in de geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk, met een totale verkoop van meer dan 21 miljoen singles in het Verenigd Koninkrijk en naar verluidt wereldwijd naar schatting 250 miljoen platen verkocht.
Met zijn achtergrondgroep de Shadows, Richard , oorspronkelijk gepositioneerd als een rebelse rock-'n-rollzanger in de stijl van Little Richard en Elvis Presley, domineerde de Britse populaire muziekscene in de pre-Beatles periode van de late jaren 1950 en vroege jaren 1960. Zijn single ' Move It ' uit 1958 wordt vaak omschreven als het eerste authentieke rock-'n-roll-nummer van Groot-Brittannië en John Lennon beweerde ooit dat ' vóór Cliff and the Shadows niets de moeite waard was om naar te luisteren in de Britse muziek. ' < Over een carrière van meer dan 50 jaar is Richard een vaste waarde geworden in de Britse entertainmentwereld, en heeft vele gouden en platina schijven en prijzen gewonnen, waaronder drie Brit Awards en twee Ivor Novello Awards. Hij heeft meer dan 130 singles gehad, albums en EP's maken de UK Top 20, meer dan welke andere artiest ook, en houden het record (met Elvis Presley) als de enige act om de Britse hitlijsten te maken in alle van de eerste zes decennia (1950s) -2000s). Hij heeft 14 UK No. 1-singles (of 18, afhankelijk van de telmethode) behaald en is de enige zanger die een nummer 1 single in het VK heeft gehad in 5 opeenvolgende decennia: de jaren 1950 tot de jaren 1990.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere