Ramones - Ramones

Aanbiedingsprijs € 19,05 Normale prijs € 20,05
Op voorraad
Artikelcode
K29095
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.

Label: Rhino; 180gr.

Meer informatie
Artiest Ramones
Aantal units 1
Ean 0081227976675
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl M
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Ranking top 100 65
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

Blitzkrieg Bop
Beat on the Brat
Judy Is a Punk
I Wanna Be Your Boyfriend
Chain Saw
Now I Wanna Sniff Some Glue
I Don't Wanna Go down to the Basement
Loudmouth
Havana Affair
Listen to My Heart
53rd & 3rd
Let's Dance
I Don't Wanna Walk Around with You
Today Your Love, Tomorrow the World

Ramones - Ramones -Hq-

Hoewel het debuutalbum van de New Yorkse punkband Ramones uit 1976 wordt beschouwd als één van de invloedrijkste rockplaten, zowel in Amerika als wereldwijd, hinkte de verkoop altijd achter de status van het album. Tal van nummers op de plaat, zoals Blitzkrieg Bop, Judy is a Punk, Now I Wanna Sniff Some Glue en Today Your Love,Tomorrow the World, zijn regelrechte 'punk-statements' die miljoenen keren via YouTube en Spotify zijn beluisterd. Maar pas in 2014 haalde de groep na 38 jaar eindelijk de gouden status in Amerika ofwel totale verkoop van meer dan 500.000 exemplaren.
De muziek van de Ramones werd gekenmerkt door razendsnel gespeelde, melodieuze rocksongs zonder solo's, die de groep in combinatie met hun bijna uniform-achtige uiterlijk - lang haar, leren jack, jeans en gympjes - een bijna cartoonesk imago gaven. Niet in de laatste plaats omdat alle muzikanten in de groep de artiestennaam Ramone aannamen.
De Ramones ontstonden toen drie jonge mannen uit Queens in 1974 een groep oprichten: John Cummings (Johnny Ramone - gitaar), Douglas Colvin (Dee Dee Ramone - Bas) en Jeffrey Hyman (Joey Ramone - zang). Ze noemden zich de Ramones, naar het pseudoniem Paul Ramon, dat Paul McCartney weleens gebruikte. Het vierde lid dat werd aangetrokken was Tamás Erdélyi (Tommy Ramone - drums). Alle leden van het eerste uur zijn helaas overleden.
In 1976 brachten de Ramones dus hun eerste album uit, kortweg Ramones geheten. De plaat had slechts 6.400 dollar en zeven dagen gekost om te maken, maar veroorzaakte een schokgolf in de muziekwereld. Het is de blauwdruk voor alle punkplaten die erna kwamen. Op de hoes stond het advies: PLAY LOUD. Het is een kort maar krachtig album dat songs bevat die ontdaan zijn van alle mogelijke ballast, die niet meer dan twee minuten duren en simpele titels hebben zoals Judy Is A Punk, Beat On The Brat en Sheena Is A Punk Rocker. Het geluid is rauw, ongemixt en ongelofelijk energiek. Bij het beluisteren van het album lijkt het alsof de Ramones persoonlijk naast je staan te spelen.
Intussen is de bandnaam een merk geworden. Het door Arturo Vega (voormalige lichttechnicus) ontworpen logo met de Amerikaanse adelaar siert nu miljoenen T-shirts, tassen en slippers  en is gewoon te koop bij H&M.

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
036-7851885 info@vinyllp.nl