Radiohead - Ok Computer

Special Price € 33,15 Normale prijs € 34,70
Niet op voorraad
SKU
R87622
Kwaliteit
Nieuw

Nieuw vinyl.

Label: Xl recordings; W/Download Code

Meer informatie
Artiest Radiohead
Aantal units 2
Ean 0634904078119
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label M
Ranking top 100 6
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

1 - 1. Airbag
1 - 2. Paranoid Android
1 - 3. Subterranean Homesick Alien
1 - 4. Exit Music (For A Film)
1 - 5. Let Down
1 - 6. Karma Police
1 - 7. Fitter Happier
1 - 8. Electioneering
1 - 9. Climbing Up The Walls
1 - 10. No Surprises
1 - 11. Lucky
1 - 12. The Tourist

Radiohead- Ok Computer -Hq-

In 1997 verscheen het derde studioalbum van de bijzondere groep Radiohead dat beschouwd wordt als één van de belangrijkste en meest invloedrijke albums uit de jaren negentig en was voor vele bands een grote inspiratiebron. OK Computer is een conceptalbum, waarbij vervreemding en eenzaamheid van de mensheid in het algemeen bestrijkt. De band richt zich hierbij in het bijzonder op het overweldigende, vaak zeer negatieve effect van technologie op onze samenleving. De muziek is zeer bijzonder, een enorme verscheidenheid aan vreemdsoortige arrangementen, opwindende melodieën en excentrieke klankkleuren. Radiohead zette met dit album een uitmuntende compositie neer, met nummers als No Surprises, Karma Police en Paranoid Android dat net als enkele andere klassiekers uit de rockmuziek complexiteit en  vele tempo- en sfeer-wisselingen kent. Dit laatste nummer wordt dan ook wel  de Bohemian Rhapsody van de jaren 90’ genoemd.
De majestueuze mengeling van ongegeneerde (prog-)rock, paranoïde postgrunge en angstaanjagende elektronische klanken resulteert op OK Computer in een even bijzondere als gewaagde integratie van verschillende, uiteenlopende muzikale invloeden.
Voor mensen die  van eigenwijze, obsessieve, bevangende, veeleisende, alternatieve Britse progressieve rock houden kunnen het beste dit album in de kast hebben staan.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere