Radiohead - Bends

Speciale prijs € 23,35 Normale prijs € 24,55
Op voorraad
SKU
R87566
Kwaliteit
Nieuw

Nieuw vinyl.

Label: Xl recordings; W/Download Code

Meer informatie
Artiest Radiohead
Aantal units 1
Ean 0634904078010
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Ranking top 100 74
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

1 - 1. Planet Telex
1 - 2. The Bends
1 - 3. High And Dry
1 - 4. Fake Plastic Trees
1 - 5. Bones
1 - 6. (Nice Dream)
1 - 7. Just
1 - 8. My Iron Lung
1 - 9. Bullet Proof..I Wish I Was
1 - 10. Black Star
1 - 11. Sulk
1 - 12. Streety Spirit (Fade Out)

Radiohead - Bends

The Bends is het tweede Radiohead-album uitgebracht in maart 1995. In tegenstelling tot de eerste plaat Pablo Honey laat Radiohead een totaal eigen geluid horen, een geluid waardoor de band ook wel is neergezet als het nieuwe Pink Floyd. Het album is de overgangsplaat tussen het naar de Seatle sound (Pearl Jam, Nirvana, Stone Temple Pilots e.d.) neigende Pablo Honey en haast perfecte verwording van progressieve muziek op OK Computer. De nummers Fake Plastic Trees, Street Spirit (Fade Out) en albumopener Planet Telex (het Ok Computer geluid) worden moeiteloos afgewisseld met het betere en stevigere rockwerk (het Pablo Honey geluid) zoals Bones, Just en de single My Iron Lung. Plus dan de overige tracks die daar ergens tussen in liggen. Het is eigenlijk de perfecte plaat voor de muziekliefhebber die Pablo Honey een teveel grunge geluid vindt hebben en OK Computer te pretentieus vindt. In principe komt het er op neer dat sommige nummers direct aanspreken en anderen moeten beklijven. Het album groeide mede door het gebruik van complexere songteksten en een mix van instrumenten uit tot een albumklassieker. Velen vinden dan ook dit album het beste van Radiohead.
Het album – opgenomen in de befaamde Abbey Road studios – was zowel commercieel alsmede artistiek zeer succesvol. The Bends behaalde bijzonder goede verkoopcijfers en een aantal singles deed het vooral in Engeland zeer goed.
Thom Yorke (zang, slaggitaar, piano, elektrische instrumenten, percussie), Jonny Greenwood (leadgitaar, andere instrumenten), Ed O'Brien (gitaar, achtergrondzang), Colin Greenwood (basgitaar, synthesizers) en Phil Selway (drums en percussie) hebben er voor gezorgd dat The Bends een album is met een sterke samenhang als geheel waarbij de afwisseling en de opbouw in de nummers van grote klasse zijn. Rustige coupletten spatten uiteen in ieder refrein. Thom Yorke heeft meer van zijn eigen gevoelens in de songs verwerkt wat leidt tot complexere teksten en meer diepte dan de voorganger Pablo Honey. Het album is dan ook meer dan terecht uitgegroeid tot een klassieker en was van grote invloed op Britse pop bands en de vervolgalbums van Radiohead.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl