Lynyrd Skynyrd - Sweet Home Alabama

Aanbiedingsprijs € 18,80 Normale prijs € 19,80
Op voorraad
Artikelcode
R61426
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.
Meer informatie
Artiest Lynyrd Skynyrd
Aantal units 2
Ean 5034504163720
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks Workin' For MCA
I ain't the one
Down south junkin'
Double trouble
I know a little
Saturday night special
Swamp music
Whats's your name
That smell
Simple man
Gimme three steps
Call me the breeze
Sweet home Alabama
Free bird

Lynyrd Skynyrd - Sweet Home Alabama

Lynyrd Skynyrd, oorspronkelijk opgericht in 1964 als de 'Noble Five' in Jacksonville, was de definitieve Southern-rockband die de overgedreven kracht van bluesrock samensmeedde met een rebelse Southern-image en een hard rock-branie. Skynyrd vertrouwde nooit op de jazzy improvisaties van de Allman Brothers. In plaats daarvan waren ze een hardlevende, hardsturende rock & roll-band - ze zijn misschien eindeloos vastgelopen op het podium, maar hun muziek bleef stevig verankerd in blues, rock en country.
De band groeide uit tot wereldwijde erkenning op basis van de rijprestaties en de bekende melodieën 'Sweet Home Alabama' en 'Free Bird'. Op het hoogtepunt van hun succes stierven drie leden door een vliegtuigcrash in 1977, waarmee een abrupt einde kwam aan de populairste incarnatie van de band.
De overlevende bandleden werden in 1987 opnieuw gevormd voor een reünietournee met zanger Johnny Van Zant, de jongere broer van zanger en oprichter Ronnie Van Zant. De opnieuw gevormde band blijft touren en opnemen met het originele mede-oprichtende lid Gary Rossington en kernleden Johnny Van Zant samen met Rickey Medlocke die in de vroege jaren zeventig korte tijd bij de band opnam. De lange drummer Michael Cartellone heeft sinds 1999 opgenomen en toert met de band. Lynyrd Skynyrd werd op 13 maart 2006 ingewijd in de Rock and Roll Hall of Fame.

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
036-7851885 info@vinyllp.nl