Queen - A Night At The Opera

Special Price € 35,20 Normale prijs € 36,35
Op voorraad
SKU
Q90708
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.

Label: Universal; 180 Grams Vinyl / Halfspeed Remastered

Meer informatie
Artiest Queen
Aantal units 1
Ean 0602547202697
Genre Pop, Rock
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label M
Ranking top 100 5
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

Death On Two Legs (Dedicated To...)
Lazing On A Sunday Afternoon
I'm In Love With My Car
You're My Best Friend
'39
Sweet Lady
Seaside Rendezvous
The Prophet's Song
Love Of My Life
Good Company
Bohemian Rhapsody
God Save The Queen

Queen - A Night At The Opera

De eerste drie albums van de Britse rockgroep Queen vormen de perfecte opbouw naar de legendarische klassieker A Night at the Opera. Gedurende de eerste jaren ontwikkelde de band zich in de technische complexiteit van hun composities. Op Queen II en Sheer Heart Attack werd de vooruitgang al hoorbaar in de langdurende composities en de verfijnde snufjes die in de studio werden toegepast. Dit vierde studioalbum uit 1975 bevat het legendarische en voor velen het beste nummer aller tijden, Bohemian Rhapsody. Dit nummer geschreven door zanger Freddie Mercury heeft al meerdere malen (meer dan 10 jaren) nummer 1 gestaan in de top 2000 en heeft misschien wel de beroemdste videoclip. Het ‘koor’ wat op de achtergrond van het nummer te horen is, is in gezongen door de drie leden van Queen (John Deacon niet) en dan wel zo vaak ingezongen dat er 180 stemmen te horen waren. De platenmaatschappij was ook niet gewend aan dit soort "aparte" nummers en was dan ook in eerste instantie tegenstander van het uitbrengen van dit nummer op single, ook omdat het langer was dan de gangbare drie minuten. Het is anders gelopen!
Tot op de dag van vandaag wordt er nog gespeculeerd over de ware achtergrond van dit nummer. De leden van de groep hebben nooit echt precies uitleg gegeven over de tekst. Sommigen beweren dat Freddie Mercury hiermee “uit de kast” kwam en zijn mannelijkheid had vermoord. Dit houdt het mysterie levend en zorgt er dus voor dat het nummer onderwerp van aandacht blijft.
Het album, A night at the Opera, bevat twaalf zeer van elkaar verschillende songs, waarvan behalve Bohemian Rhapsody, You’re My Best Friend en Love Of My Life de bekendste zijn. Niet Bohemian Rhapsody, maar The Prophet’s Song, met meer dan acht minuten is het langste studionummer dat Queen ooit op plaat zette. Het a capella middenstuk is een zeer bijzonder harmoniezang met een indrukwekkende, duistere tekst geschreven door gitarist Brian May.
De titel van het album is afgeleid van de uit 1935 daterende Marx Brothers film 'A Night at the Opera'. Tijdens een van de spaarzame vrije avonden dat ze niet in de studio aan het opnemen waren, zaten ze gezamenlijk naar de film te kijken en ontstond het idee van de titel.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere