Holiday, Billie - Lady In Satin

Aanbiedingsprijs € 23,35 Normale prijs € 24,55
Op voorraad
Artikelcode
Q61564
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl. Label: Legacy;
Meer informatie
Artiest Holiday, Billie
Aantal units 1
Ean 0888751117419
Genre Jazz, Fusion
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks I'm A Fool to Want You
For Heaven's Sake
You Don't Know What Love Is
I Get Along Without You Very Well
For All We Know
Violets for Your Furs
You've Changed
It's Easy to Remember
But Beautiful
Glad to Be Unhappy
I'll Be Around

Holiday, Billie - Lady In Satin

Billie Holiday (Eleanora Fagan Gough, Philadelphia, PA, 7 april 1915 - New York, NY, 17 juli 1959) was een Amerikaanse jazz-zanger en songwriter.
Bijgenaamd Lady Day door haar trouwe vriend en muzikale partner Lester Young, Holiday was een germinal invloed op jazz en pop zingen. Haar vocale stijl, sterk geïnspireerd door jazz-instrumentalisten, was een pionier op het gebied van het manipuleren van frasering en tempo. Bovenal werd ze bewonderd om haar diep persoonlijke en intieme benadering van zingen. Criticus John Bush schreef dat ze de kunst van de Amerikaanse popvocalisten voorgoed heeft veranderd. '' Ze heeft maar een paar nummers samen geschreven, maar verschillende daarvan zijn jazzstandaarden geworden, met name 'God Bless The Child', '' 'Not Explain' 'en' 'Lady Sings The Blues.' 'Zij werd ook beroemd vanwege het zingen van jazzstandaarden geschreven door anderen, waaronder '' Easy Living '' en '' Strange Fruit. ''
Billie Holiday had een moeilijke jeugd, wat haar leven en carrière enorm beïnvloedde. Er is niet veel bekend over de ware details van haar vroege leven, hoewel verhalen hierover verschenen in haar autobiografie, Lady Sings the Blues, die voor het eerst werd gepubliceerd in 1956 en later onthulde dat ze veel onjuistheden bevatte. Haar professionele pseudoniem was afkomstig van Billie Dove, een actrice die ze bewonderde, en Clarence Holiday, haar vermoedelijke vader. Aan het begin van haar carrière spelde ze haar achternaam '' Halliday '', vermoedelijk om afstand te nemen van haar nalatige vader, maar veranderde ze uiteindelijk in '' Holiday ''.
Muziekcriticus Robert Christgau noemde haar ' uncoverable, mogelijk de grootste zanger van de eeuw '.

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
036-7851885 info@vinyllp.nl