Velvet Underground - Loaded

Aanbiedingsprijs € 20,45 Normale prijs € 21,50
Op voorraad
Artikelcode
Q37139
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl. Label: Rhino;
Meer informatie
Artiest Velvet Underground
Aantal units 1
Ean 0081227961350
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks 1. Who Loves The Sun
2. Sweet Jane
3. Rock And Roll
4. Cool It Down
5. New Age
6. Head Held High
7. Lonesome Cowboy Bill
8. I Found A Reason
9. Train Round The Bend
10. Oh! Sweet Nuthin'

Velvet Underground - Loaded

The Velvet Underground was een baanbrekende experimentele rockband uit New York City die van 1965 tot 1973 als eerste actief was. Zijn bekendste line-up bestond uit zanger / gitarist Lou Reed, bassist / violist John Cale, gitarist Sterling Morrison en drummer Maureen Tucker. De band werkte ook samen met Nico voor hun debuutalbum in 1967, onder supervisie van producer en popartiest Andy Warhol.
Sommigen zien The Velvet Underground als een brug tussen de pacifistische thema's van de late jaren 60 en de pure chaos en onverschilligheid van de punkbeweging uit het midden van de jaren 70.
The Velvet Underground was een van de eerste rockmuziekgroepen om intensief te experimenteren met de vorm door avant-garde invloeden te incorporeren. Het vaak rauwe, soms moeilijke geluid van de groep zou invloed hebben op veel latere punk-, noise-rock- en alternatieve muziekartiesten en de teksten van zanger Lou Reed brachten nieuwe niveaus van sociaal realisme en sleaze naar rock. Critici Scott Isler en Ira Robbins beweren dat 'The Velvet Underground een keerpunt in de geschiedenis van de rock was. Na de release van The Velvet Underground en Nico, wetend over de kracht waarvan het in staat was, kon de muziek nooit zo onschuldig zijn, als onbewust als voorheen. ''

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
0634267103 info@vinyllp.nl