Presley, Elvis - Golden Records -hq-

Aanbiedingsprijs € 14,50 Normale prijs € 15,30
Niet op voorraad
Artikelcode
Q25480
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl. Label: Dol; 180gr.
Meer informatie
Artiest Presley, Elvis
Aantal units 1
Ean 0889397556235
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks Hound Dog
Loving You
All Shook Up
Heartbreak Hotel
Jailhouse Rock
Love Me
Too Much
Don't Be Cruel
That's When Your Heartaches Begin
(Let Me Be Your) Teddy Bear
Love Me Tender
Treat Me Nice
Anyway You Want Me (That's How I Will Be)
I Want You, I Need You, I Love You

Presley, Elvis - Golden Records -hq-

Elvis Aaron Presleya (8 januari 1935 - 16 augustus 1977) was een Amerikaanse zanger en acteur. Een cultureel icoon, hij is algemeen bekend onder de naam Elvis. Een van de meest populaire muzikanten van de 20e eeuw, hij wordt vaak de 'King of Rock and Roll' of 'the King' genoemd.
Presley werd geboren in Tupelo, Mississippi en verhuisde met zijn vrouw naar Memphis, Tennessee. familie op de leeftijd van 13. Hij begon zijn carrière daar in 1954, in samenwerking met Sun Records eigenaar Sam Phillips, die het geluid van Afro-Amerikaanse muziek voor een breder publiek wilde brengen. Begeleid door gitarist Scotty Moore en bassist Bill Black was Presley de belangrijkste popularisator van rockabilly, een uptempo, backbeat-gedreven fusie van country en rhythm and blues. RCA Victor verwierf zijn contract in een overeenkomst die werd georganiseerd door kolonel Tom Parker, die de zangeres meer dan twee decennia lang leidde. Presley's eerste RCA single, 'Heartbreak Hotel', uitgebracht in januari 1956, was een nummer één hit. Hij werd de leidende figuur van het nieuwe populaire geluid van rock-'n-roll met een reeks optredens van televisieprogramma's en hitlijsten. Zijn energieke interpretaties van liederen, veel van Afrikaans-Amerikaanse bronnen, en zijn onbevangen stijl van optreden maakten hem enorm populair - en controversieel. In november 1956 maakte hij zijn filmdebuut in Love Me Tender.
Presley richtte zich in 1958 in militaire dienst op, twee jaar later heropgerichte zijn opnamecarrière met enkele van zijn commercieel meest succesvolle werken. Hij organiseerde echter weinig concerten en leidde onder begeleiding van Parker veel van de jaren zestig tot het maken van Hollywood-films en soundtrack-albums, waarvan de meesten kritisch werden bespot. In 1968, na zeven jaar verwijderd van de fase, keerde hij terug om live te spelen in een gevierde comeback-televisiespecial die leidde tot een verlengde Las Vegas-concertresidentie en een reeks van winstgevende tours. In 1973 organiseerde Presley de eerste concertuitzending wereldwijd via satelliet, Aloha uit Hawaï. Geneesmiddelen op doktersvoorschrift hebben zijn gezondheid ernstig verslechterd en hij stierf plotseling in 1977 op 42-jarige leeftijd. Presley wordt beschouwd als een van de belangrijkste figuren in de populaire cultuur van de 20e eeuw. Hij had een veelzijdige stem en een ongewoon breed succes dat vele genres omvatte, waaronder country, popballades, gospel en blues. Hij is de best verkochte soloartiest in de geschiedenis van de populaire muziek. Genomineerd voor 14 competitieve Grammy's, won hij er drie en ontving hij op zijn 36e de Grammy Lifetime Achievement Award. Hij is opgenomen in meerdere beroemde muziekzalen.

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
036-7851885 info@vinyllp.nl