Radiohead - I Might Be Wrong-live-

Special Price € 27,40 Normale prijs € 28,50
Op voorraad
SKU
Q11762
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.
Meer informatie
Artiest Radiohead
Aantal units 1
Ean 0724353661618
Genre Pop, Rock
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label M
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks 1 The National Anthem (Live)
2 I Might Be Wrong (Live)
3 Morning Bell (Live)
4 Like Spinning Plates (Live)
5 Idioteque (Live)
6 Everything in it's right place (Live)
7 Dollars And Cents (Live)
8 True Love Waits (Live)

Radiohead - I Might Be Wrong-live-

Radiohead is een Engelse band uit Oxfordshire, VK. Hun naam komt van het nummer Talking Heads, 'Radio Head', van het album 'True Stories'. Gefotografeerd door schoolvrienden in 1986, bracht Radiohead hun eerste single pas uit in 1992 ' Drill EP '. Het catharsis 'Creep', uit het debuutalbum 'Pablo Honey' (1993), werd een wereldwijde hit toen grunge-muziek radiogolven domineerde.
Radiohead werd aanvankelijk gebrandmerkt als een eendekkingswonder in het buitenland, maar betrapte het thuis in het Verenigd Koninkrijk met hun tweede album, 'The Bends' (1995), verdiende fans met hun dichte gitaarsferen en de expressieve Thom Yorke's frontman zingen. Het album bevatte de hits ' High & Dry ', ' Just ' en 'Fake Plastic Trees'.
Het derde album van de band, 'OK Computer' (1997), zorgde voor meer aandacht. Het album is zowel populair vanwege het uitgebreide geluid als de thema's van de moderne vervreemding. Het is door critici geprezen als een mijlpaalrecord uit de jaren 90. Sommige critici gaan zelfs zo ver om het als een van de beste van alle tijden te beschouwen. 'Kid A' (2000) markeerde een verdere evolutie, met invloeden van experimentele elektronische muziek.
'Hail To The Thief' (2003) werd gezien als een conventionele terugkeer naar het door gitaar en piano geleide rockgeluid. Na het nakomen van hun contract met EMI bracht Radiohead 'In Rainbows' (2007) beroemd uit via een betaal-wat-je-wil-model. Hun nieuwste album 'The King Of Limbs' verscheen in februari 2011.
De originele invloeden van Radiohead werden aangehaald als alternatieve rock en post-punk bands zoals The Smiths, Pixies, Magazine, Joy Division en R.E.M. (met leadzanger van de band, Thom Yorke, die zichzelf als een 'REM-groupie' noemt).
Radiohead heeft meer dan 30 miljoen albums over de hele wereld verkocht, waarbij het werk van de band hoog werd geplaatst in zowel luisteraarspeilingen als critici ' lijsten; ze hebben het onderscheid dat ze dat doen in zowel de jaren 1990 en 2000. In 2005 stond Radiohead op nummer 73 in Rolling Stone's lijst met 'The Greatest Artists of All Time', terwijl Jonny Greenwood en Ed O'Brien allebei deel uitmaakten van de lijst van beste gitaristen van Rolling Stone, en Thom Yorke in hun lijst van grootste zangers . In 2009 verkozen Rolling Stone-lezers de groep tot de op een na beste artiest uit de jaren 2000.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere