Beatles - Beatles Love

Aanbiedingsprijs € 40,95 Normale prijs € 43,15
Op voorraad
Artikelcode
Q04319
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl. Label: Apple; Incl. 26pg. Booklet
Meer informatie
Artiest Beatles
Aantal units 2
Ean 0602547048509
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks 1 - 1. Because (Love Version)
1 - 2. Get Back (Love Version)
1 - 3. Glass Onion (Love Version)
1 - 4. Eleanor Rigby / Julia (Love Version)
1 - 5. I Am The Walrus (Love Version)
1 - 6. I Want To Hold Your Hand (Love Version)
1 - 7. Drive My Car / The Word / What You'Re Doing (Love Version)
1 - 8. Gnik Nus (Love Version)
1 - 9. Something (Love Version / Lp Version)
1 - 10. Blue Jay Way / Being For The Benefit Of Mr Kite! / I Want Yo
1 - 11. Help! (Love Version)
1 - 12. Blackbird/Yesterday (Love Version)
1 - 13. Strawberry Fields Forever (Love Version)
1 - 14. Within You Without You/Tomorrow Never Knows (Love Version)
1 - 15. Lucy In The Sky With Diamonds (Love Version)
1 - 16. Octopus's Garden (Love Version)
2 - 1. Lady Madonna (Love Version)
2 - 2. Here Comes The Sun/The Inner Light (Love Version)
2 - 3. Come Together/Dear Prudence/Cry Baby Cry (Love Version)
2 - 4. Revolution (Love Version)
2 - 5. Back In The U.S.S.R (Love Version)
2 - 6. While My Guitar Gently Weeps (Love Version)
2 - 7. A Day In The Life (Love Version)
2 - 8. Hey Jude (Love Version)
2 - 9. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (Reprise) (Love Versio
2 - 10. All You Need Is Love (Love Version)

Beatles - Beatles Love

The Beatles waren een iconische rockgroep uit Liverpool, Engeland. Ze worden vaak genoemd als de meest commercieel succesvolle en veelgeprezen band in de moderne geschiedenis, met innovatieve muziek, een culturele impact die heeft bijgedragen aan de definitie van de jaren zestig en een enorme invloed op muziek die nog steeds wordt gevoeld. Momenteel zijn The Beatles een van de twee muzikale acts die meer dan 1 miljard platen verkopen, waarbij alleen Elvis Presley dezelfde prestatie heeft kunnen leveren.
Na het veroveren van Europa, met succesvolle tournees naar Duitsland en Zweden, leidden de Beatles de muzikale 'British Invasion' uit de jaren zestig naar de Verenigde Staten. Hoewel hun oorspronkelijke muziekstijl geworteld was in jaren '50 rock and roll en homegrown skiffle, verkende de groep een grote verscheidenheid aan muziekstijlen, waaronder Psychedelic Rock, Experimental, Ballads, Western en Indian Classical onder anderen. Hun kleding, haarstijlen en uitspraken maakten hen trendsetter, terwijl hun groeiend sociaal bewustzijn hun invloed zag uitbreiden naar de sociale en culturele revoluties van de jaren zestig.
In het begin bestond de band uit George Harrison, John Lennon, Paul McCartney, Stuart Sutcliffe en Pete Best. De band kreeg zijn eerste grote break-playing in Hamburg, Duitsland, in enkele nogal louche nachtclubs, beginnend in 1960. Terwijl ze in Duitsland waren, ontmoetten ze ook Klaus Voormann, die later de cover zou ontwerpen van het album Revolver uit 1966. Stuart bleef in Duitsland nadat de anderen besloten terug te keren naar Engeland, en verloofd met collega-kunstenaar Astrid Kirchherr, om een paar jaar later te sterven aan een hersenbloeding.
The Beatles hebben meer nummer één albums gehad op de Britse grafieken en verkocht meer singles in het Verenigd Koninkrijk dan enige andere handeling. Volgens de RIAA zijn ze de best verkochte band in de Verenigde Staten, met 177 miljoen gecertificeerde units. In 2008 stond de groep bovenaan de lijst van Billboard-magazine van de meest succesvolle 'Hot 100'-artiesten ooit. Vanaf 2013 houden ze het record voor de meeste nummer één hits op de Hot 100-hitlijst met 20. Ze hebben 7 Grammy Awards ontvangen, een Academy Award voor Best Original Song Score en 15 Ivor Novello Awards. De Beatles zijn collectief opgenomen in de 100 meest invloedrijke personen uit het Time Magazine en zijn de best verkopende band in de geschiedenis. EMI Records schatte de verkoop van meer dan een miljard exemplaren. In 2004 rangschikte Rolling Stone The Beatles als de beste artiest aller tijden.

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
036-7851885 info@vinyllp.nl