Prince & The Revolution - Purple Rain -Remast-

Special Price € 31,90 Normale prijs € 33,50
Op voorraad
SKU
T01587
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.

Label: Warner bros; 180gr./Incl. Poster

Meer informatie
Artiest Prince
Aantal units 1
Ean 0093624930242
Genre Pop, Rock
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label M
Ranking top 100 54
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

1 - 1. Let's Go Crazy
1 - 2. Take Me With U
1 - 3. The Beautiful Ones
1 - 4. Computer Blue
1 - 5. Darling Nikki
1 - 6. When Doves Cry
1 - 7. I Would Die 4 U
1 - 8. Baby I'M A Star
1 - 9. Purple Rain

Prince & The Revolution - Purple Rain -Remast-

Purple Rain is het zesde studioalbum uitgebracht door Prince - en het eerste album waar zijn bekende achtergrond band The Revolution op staat - en is de soundtrack van de in 1984 uitgekomen film ‘Purple Rain’. Het album word beschouwd als het meest pop-georiënteerde album van Prince in zijn carrière. Tevens is het album tot de dag van vandaag meer dan 20 miljoen keer over de toonbanken gegaan.
Nummers als Let’s go Crazy, When Doves Cry en natuurlijk de titeltrack Purple Rain werden enorme hits. Ze stonden in vele landen op de hoogste positie in de diverse hitlijsten, de titeltrack Purple Rain is en blijft een ‘All time Classic’. Maar de andere songs zijn ook toppers. Zoals The Beautiful Ones dat door velen zonder twijfel het beste nummer van de plaat en één van de allerbesten uit Prince zijn carrière wordt genoemd. Een vocale topper, waarbij menigeen kippenvel bij krijgt. Ander voorbeeld is het nummer Computer Blue, waarbij de gitaar briljant klinkt.
Met dit album brak Prince wereldwijd door. Critici, kenners en popliefhebbers waren het er op dat moment over eens dat Prince één van de allergrootste artiesten was.
Prince stond bekend als een zeer productieve workaholic en een vernieuwer in de popmuziek. Hij verkocht bij leven meer dan honderdvijftig miljoen singles en albums, won zeven Grammy Awards, een Oscar voor het lied Purple Rain en een Golden Globe.
De in 2016 overleden popster Prince heeft uiteindelijk postuum een American Music Award (AMA) gekregen voor de schitterende album. En terecht, want de plaat is volgens velen één van de meest toonaangevende platen uit de jaren ’80, zeker voor de rock getinte funk en soul liefhebbers.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere