Presley, Elvis - Elvis Presley

Special Price € 19,25 Normale prijs € 20,20
Op voorraad
SKU
Q10256
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.

Label: Wax time; 180gr./ 4 Bonus Tracks

Meer informatie
Artiest Presley, Elvis
Aantal units 1
Ean 8436542016926
Genre Pop, Rock
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label M
Ranking top 100 66
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

1 Blue Suede Shoes
2 I`m Counting On You
3 Got A Woman
4 One-Sided Love Affair
5 I Love You Because
6 Just Because
7 Don`t Be Cruel
8 Heartbreak Hotel
9 Tutti Frutti
10 Trying To Get To You
11 I`m Gonna Sit Right Down And Cry (Over You)
12 I`ll Never Let You Go (Little Darlin`)
13 Blue Moon
14 Money Honey
15 Shake, Rattle And Roll
16 I Want You, I Need You, I Love You

Presley, Elvis - Elvis Presley -Hq-

Elvis Presley is het eerste studioalbum van de Amerikaanse zanger Elvis Presley, uitgebracht op 23 maart 1956. Voor velen een memorabele datum in de geschiedenis van de popmuziek en de rock ’n roll in het bijzonder. Elvis Presley, met bijnaam The King (of Rock'n Roll), was zonder twijfel de meest aansprekende en wellicht ook beste rock'n roll-zanger aller tijden.
Of dit het eerste echte rock 'n roll album is, is arbitrair, maar het is wel het eerste rock 'n roll album dat nummer 1 wordt in de albumlijst in Amerika en het is waarschijnlijk wel het album met de meeste invloed op de daarna startende rock and roll revolutie.
De plaat heeft zwarte en blanke muziek verenigd in 1956. Alleen al daarom is het een ongelofelijk belangrijke mijlpaal in de popgeschiedenis en is als muziekhistorisch document van onschatbare waarde. Daarenboven is het een fantastisch debuut van misschien wel de belangrijkste artiest uit de 20e eeuw.
De legendarische plaat is een smakelijke stamppot van rockabilly, blues, R&B, country en een snuifje pop. Door het ongepolijste karakter van het album dat oorspronkelijk in mono werd uitgebracht, wordt het gezien als een van zijn beste albums, zo niet het allerbeste album van Elvis Presley. Mede door de single Blue Suede Shoes werd de plaat een daverend succes. Elvis veroverde Amerika met zijn opzwepende muziek en sensuele dansmoves op het podium. Meisjes vielen massaal in katzwijm voor de zanger en FBI-directeur J. Edgar Hoover kreeg boze brieven van vaders en moeders die meenden dat Elvis een bedreiging voor de staatsveiligheid was. Iedereen in Amerika sprak in die tijd over Elvis. Toen hij te gast was in de  Ed Sullivan Show zat 80.2% van alle Amerikanen aan de buis gekluisterd.
Elvis werd een van de bestverkochte soloartiesten in de geschiedenis van de muziekindustrie met een geschatte verkoop van meer dan 600 miljoen platen over de hele wereld. Presley is de enige artiest die is opgenomen in zes muzikale Halls of Fame, namelijk de Rock and Roll, Rockabilly, Country, Blues, Gospel en in de R&B Music Hall of Fame. Op 16 januari 1971 werd Elvis uitgekozen als de The Outstanding Young Man of the Year, een prestigieuze onderscheiding in de V.S., die te vergelijken is met een Lifetime Achievement Award. Dit was opmerkelijk, aangezien hij op dat moment pas 36 jaar oud was. Hij kreeg de prijs vanwege zijn grote bijdrage aan de Amerikaanse cultuur.
Elvis Presley overleed op zijn landgoed Graceland op 16 augustus 1977. Hij was toen 42 jaar oud. Hij stierf aan een hartfalen. Miljoenen mensen over de hele wereld waren geschokt door het nieuws van zijn dood. De legende was niet meer.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere