Presley, Elvis - Seine 40 Grossten Hits

Aanbiedingsprijs € 13,85 Normale prijs € 16,10
Op voorraad
Artikelcode
MWS004576
Kwaliteit
Prachtig
Schitterend vinyl. Alleen onder een lamp zie je enkele haarlijntjes. Klein rond gaatjes in hoes. Verder uitstekend.
Meer informatie
Artiest Presley, Elvis
Aantal units 2
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl EX     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes VG+
Kwaliteit label EX
Kwaliteit score (1...10) 7.7
Kwaliteit van album Prachtig
Tracks A1 My Baby Left Me
A2 Heartbreak Hotel
A3 Blue Suede Shoes
A4 Hound Dog
A5 Love Me Tender
A6 Got A Lot O' Livin' To Do
A7 (Let Me Be Your) Teddy Bear
A8 Party
A9 All Shook Up
A10 Old Shep
B1 Don't
B2 Hard Headed Woman
B3 Kring Creole
B4 Jailhouse Rock
B5 A Big Hunk O' Love
B6 I Got Stung
B7 One Night
B8 (Now And Then There's) A Fool Such As I
B9 I Need Your Love Tonight
B10 Stuck On You
C1 Fever
C2 It's Now Or Never
C3 Are You Lonesome Tonight?
C4 Wooden Heart
C5 Surrender
C6 Maries The Name, His Latest Flame
C7 Wild In The Country
C8 There's Always Me
C9 Rock-a-hula Baby
C10 Can't Help Falling In Love With You
D1 Good Luck Charm
D2 She's Not You
D3 Return To Sender
D4 You're The Devil In Disguise
D5 Crying In The Chapel
D6 Guitar Man
D7 In The Ghetto
D8 Suspicious Minds
D9 There Goes My Everything
Vocals [Vocal Accompaniment] – The Imperials Quartet*
Vocals [Vocal Accompaniment] – The Imperials Quartet*
D10 Don't Cry Daddy

Presley, Elvis - Seine 40 Grossten Hits

Elvis Aaron Presleya (8 januari 1935 - 16 augustus 1977) was een Amerikaanse zanger en acteur. Een cultureel icoon, is hij algemeen gekend onder de enkele naam Elvis. Een van de meest populaire muzikanten van de 20e eeuw, wordt hij vaak aangeduid als de 'King of Rock and Roll' of 'de Koning'.
geboren in Tupelo, Mississippi, Presley verhuisde naar Memphis, Tennessee, met zijn familie op de leeftijd van 13. Hij begon zijn carrière daar in 1954, in samenwerking met Sun Records eigenaar Sam Phillips, die wilde naar het geluid van de Afro-Amerikaanse muziek aan een breder publiek te brengen. Begeleid door gitarist Scotty Moore en bassist Bill Black, Presley was de belangrijkste popularizer van rockabilly, een uptempo,-backbeat gedreven fusie van land en rhythm and blues. RCA Victor verwierf zijn contract in een deal geregeld door Colonel Tom Parker, die ging over tot de zanger te beheren voor meer dan twee decennia. Presley's eerste RCA single 'Heartbreak Hotel', uitgebracht in januari 1956, was een nummer een hit. Hij werd de leidende figuur van de nieuw populaire geluid van de rock and roll met een reeks van netwerk televisie-optredens en chart-topping verslagen. Zijn energiek interpretaties van songs, waarvan vele uit Afro-Amerikaanse bronnen, en zijn ongeremde stijl van optreden maakte hem enorm populair en controversieel. In november 1956 maakte hij zijn filmdebuut in Love Me Tender.
opgeroepen voor militaire dienst in 1958, Presley nieuw leven ingeblazen zijn opname carrière twee jaar later met een aantal van zijn meest commercieel succesvolle werk. Hij geënsceneerd enkele concerten echter, en geleid door Parker, overgegaan tot een groot deel van de jaren 1960 te besteden aan het maken van Hollywood-films en soundtrack albums, de meesten van hen kritisch bespot. In 1968, na zeven jaar uit de buurt van het podium, keerde hij terug naar de prestaties leven in een gevierde comeback tv-special die hebben geleid tot een uitgebreide Las Vegas concert ingezetenschap en een reeks van winstgevende tours. In 1973 opgevoerd Presley het eerste concert uitzending wereldwijd via satelliet, Aloha from Hawaii. Prescription drugsmisbruik ernstig verslechterde zijn gezondheid en hij overleed plotseling in 1977 op de leeftijd van 42.
Presley wordt beschouwd als een van de belangrijkste figuren van de 20ste eeuw populaire cultuur. Hij had een veelzijdige stem en ongewoon groot succes omvat vele genres, waaronder land, pop ballads, gospel en blues. Hij is de best verkopende solo-artiest in de geschiedenis van de populaire muziek. Genomineerd voor 14 concurrerende Grammy's won hij drie, en ontving de Grammy Lifetime Achievement Award op de leeftijd van 36.

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
0634267103 info@vinyllp.nl