Presley, Elvis - Pictures of Elvis (Picture Disc)

Aanbiedingsprijs € 14,05 Normale prijs € 16,40
Op voorraad
Artikelcode
MWS004578
Kwaliteit
Voldoende tot goed
Voor de leeftijd nog een zeer goede hoes.Vinyl heeft een duidelijk een verleden, dat zie je wel. Speelt echter nog goed. Vienyl heeft wel aardig wat haarlijnen. Misschien G.
Meer informatie
Artiest Presley, Elvis
Aantal units 1
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl VG     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes VG+
Kwaliteit label EX
Kwaliteit score (1...10) 6.5
Kwaliteit van album Voldoende tot goed
Tracks A1 Love Me Tender
A2 It's Now Or Never
A3 Are You Lonesome Tonight?
A4 Wooden Heart
A5 Fever
A6 Surrender
A7 Wild In The Country
B1 Can't Help Falling In Love
B2 Good Luck Charm
B3 Return To Sender
B4 Crying In The Chapel
B5 Guitar Man
B6 In The Ghetto
B7 Kiss Me Quick

Presley, Elvis - Pictures of Elvis (Picture Disc)

Elvis Aaron Presleya (8 januari 1935 - 16 augustus 1977) was een Amerikaanse zanger en acteur. Een cultureel icoon, is hij algemeen gekend onder de enkele naam Elvis. Een van de meest populaire muzikanten van de 20e eeuw, wordt hij vaak aangeduid als de 'King of Rock and Roll' of 'de Koning'.
geboren in Tupelo, Mississippi, Presley verhuisde naar Memphis, Tennessee, met zijn familie op de leeftijd van 13. Hij begon zijn carrière daar in 1954, in samenwerking met Sun Records eigenaar Sam Phillips, die wilde naar het geluid van de Afro-Amerikaanse muziek aan een breder publiek te brengen. Begeleid door gitarist Scotty Moore en bassist Bill Black, Presley was de belangrijkste popularizer van rockabilly, een uptempo,-backbeat gedreven fusie van land en rhythm and blues. RCA Victor verwierf zijn contract in een deal geregeld door Colonel Tom Parker, die ging over tot de zanger te beheren voor meer dan twee decennia. Presley's eerste RCA single 'Heartbreak Hotel', uitgebracht in januari 1956, was een nummer een hit. Hij werd de leidende figuur van de nieuw populaire geluid van de rock and roll met een reeks van netwerk televisie-optredens en chart-topping verslagen. Zijn energiek interpretaties van songs, waarvan vele uit Afro-Amerikaanse bronnen, en zijn ongeremde stijl van optreden maakte hem enorm populair en controversieel. In november 1956 maakte hij zijn filmdebuut in Love Me Tender.
opgeroepen voor militaire dienst in 1958, Presley nieuw leven ingeblazen zijn opname carrière twee jaar later met een aantal van zijn meest commercieel succesvolle werk. Hij geënsceneerd enkele concerten echter, en geleid door Parker, overgegaan tot een groot deel van de jaren 1960 te besteden aan het maken van Hollywood-films en soundtrack albums, de meesten van hen kritisch bespot. In 1968, na zeven jaar uit de buurt van het podium, keerde hij terug naar de prestaties leven in een gevierde comeback tv-special die hebben geleid tot een uitgebreide Las Vegas concert ingezetenschap en een reeks van winstgevende tours. In 1973 opgevoerd Presley het eerste concert uitzending wereldwijd via satelliet, Aloha from Hawaii. Prescription drugsmisbruik ernstig verslechterde zijn gezondheid en hij overleed plotseling in 1977 op de leeftijd van 42.
Presley wordt beschouwd als een van de belangrijkste figuren van de 20ste eeuw populaire cultuur. Hij had een veelzijdige stem en ongewoon groot succes omvat vele genres, waaronder land, pop ballads, gospel en blues. Hij is de best verkopende solo-artiest in de geschiedenis van de populaire muziek. Genomineerd voor 14 concurrerende Grammy's won hij drie, en ontving de Grammy Lifetime Achievement Award op de leeftijd van 36.

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
0634267103 info@vinyllp.nl