Presley, Elvis - His Hand In Mine (gekleurd, Coloured Vinyl)

Speciale prijs € 19,40 Normale prijs € 22,65
Op voorraad
SKU
MWS005619
Kwaliteit
Nieuw
Limited Aqua Blue Vinyl
Meer informatie
Artiest Presley, Elvis
Aantal units 1
Ean 0889397050528
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks His Hand In Mine 3:12
I'm Gonna Walk Dem Golden Stairs 1:49
In My Father's House (Are Many Mansions) 2:00
Milky White Way 2:10
Known Only To Him 2:05
I Believe In The Man In The Sky 2:08
Joshua Fit The Battle 2:37
Jesus Knows What I Need 2:08
Swing Down Sweet Chariot 2:29
Mansion Over The Hilltop 2:53
If We Never Meet Again 1:55
Working On The Building 1:49

Presley, Elvis - His Hand In Mine (gekleurd, Coloured Vinyl)

Elvis Aaron Presleya (8 januari 1935 - 16 augustus 1977) was een Amerikaanse zanger en acteur. Een cultureel icoon, is hij algemeen gekend onder de enkele naam Elvis. Een van de meest populaire muzikanten van de 20e eeuw, wordt hij vaak aangeduid als de 'King of Rock and Roll' of 'de Koning'.
geboren in Tupelo, Mississippi, Presley verhuisde naar Memphis, Tennessee, met zijn familie op de leeftijd van 13. Hij begon zijn carrière daar in 1954, in samenwerking met Sun Records eigenaar Sam Phillips, die wilde naar het geluid van de Afro-Amerikaanse muziek aan een breder publiek te brengen. Begeleid door gitarist Scotty Moore en bassist Bill Black, Presley was de belangrijkste popularizer van rockabilly, een uptempo,-backbeat gedreven fusie van land en rhythm and blues. RCA Victor verwierf zijn contract in een deal geregeld door Colonel Tom Parker, die ging over tot de zanger te beheren voor meer dan twee decennia. Presley's eerste RCA single 'Heartbreak Hotel', uitgebracht in januari 1956, was een nummer een hit. Hij werd de leidende figuur van de nieuw populaire geluid van de rock and roll met een reeks van netwerk televisie-optredens en chart-topping verslagen. Zijn energiek interpretaties van songs, waarvan vele uit Afro-Amerikaanse bronnen, en zijn ongeremde stijl van optreden maakte hem enorm populair en controversieel. In november 1956 maakte hij zijn filmdebuut in Love Me Tender.
opgeroepen voor militaire dienst in 1958, Presley nieuw leven ingeblazen zijn opname carrière twee jaar later met een aantal van zijn meest commercieel succesvolle werk. Hij geënsceneerd enkele concerten echter, en geleid door Parker, overgegaan tot een groot deel van de jaren 1960 te besteden aan het maken van Hollywood-films en soundtrack albums, de meesten van hen kritisch bespot. In 1968, na zeven jaar uit de buurt van het podium, keerde hij terug naar de prestaties leven in een gevierde comeback tv-special die hebben geleid tot een uitgebreide Las Vegas concert ingezetenschap en een reeks van winstgevende tours. In 1973 opgevoerd Presley het eerste concert uitzending wereldwijd via satelliet, Aloha from Hawaii. Prescription drugsmisbruik ernstig verslechterde zijn gezondheid en hij overleed plotseling in 1977 op de leeftijd van 42.
Presley wordt beschouwd als een van de belangrijkste figuren van de 20ste eeuw populaire cultuur. Hij had een veelzijdige stem en ongewoon groot succes omvat vele genres, waaronder land, pop ballads, gospel en blues. Hij is de best verkopende solo-artiest in de geschiedenis van de populaire muziek. Genomineerd voor 14 concurrerende Grammy's won hij drie, en ontving de Grammy Lifetime Achievement Award op de leeftijd van 36.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl