Presley, Elvis - Girl Happy

Aanbiedingsprijs € 10,00 Normale prijs € 12,00
Niet op voorraad
Artikelcode
MWS003189
Kwaliteit
Lijkt wel nieuw
Wat een prachtige hoes. Schitterend vinyl met minimale gebruikssporen. Reissue
Meer informatie
Artiest Presley, Elvis
Aantal units 1
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl EX     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes EX
Kwaliteit label EX
Kwaliteit score (1...10) 8
Kwaliteit van album Lijkt wel nieuw
Tracks Girl Happy 2:07
Spring Fever 1:52
Fort Lauderdale Chamber Of Commerce 1:33
Startin' Tonight 1:20
Wolf Call 1:30
Do Not Disturb 1:55
Cross My Heart And Hope To Die 1:52
The Meanest Girl In Town 1:55
Do The Clam 3:18
Puppet On A String 2:39
I've Got To Find My Baby 1:30
You'll Be Gone 2:20

Presley, Elvis - Girl Happy

Elvis Aaron Presleya (8 januari 1935 - 16 augustus 1977) was een Amerikaanse zanger en acteur. Een cultureel icoon, hij is algemeen bekend onder de naam Elvis. Een van de meest populaire muzikanten van de 20e eeuw, hij wordt vaak de 'King of Rock and Roll' of 'the King' genoemd.
Presley werd geboren in Tupelo, Mississippi en verhuisde met zijn vrouw naar Memphis, Tennessee. familie op de leeftijd van 13. Hij begon zijn carrière daar in 1954, in samenwerking met Sun Records eigenaar Sam Phillips, die het geluid van Afro-Amerikaanse muziek voor een breder publiek wilde brengen. Begeleid door gitarist Scotty Moore en bassist Bill Black was Presley de belangrijkste popularisator van rockabilly, een uptempo, backbeat-gedreven fusie van country en rhythm and blues. RCA Victor verwierf zijn contract in een overeenkomst die werd georganiseerd door kolonel Tom Parker, die de zangeres meer dan twee decennia lang leidde. Presley's eerste RCA single, 'Heartbreak Hotel', uitgebracht in januari 1956, was een nummer één hit. Hij werd de leidende figuur van het nieuwe populaire geluid van rock-'n-roll met een reeks optredens van televisieprogramma's en hitlijsten. Zijn energieke interpretaties van liederen, veel van Afrikaans-Amerikaanse bronnen, en zijn onbevangen stijl van optreden maakten hem enorm populair - en controversieel. In november 1956 maakte hij zijn filmdebuut in Love Me Tender.
Presley richtte zich in 1958 in militaire dienst op, twee jaar later heropgerichte zijn opnamecarrière met enkele van zijn commercieel meest succesvolle werken. Hij organiseerde echter weinig concerten en leidde onder begeleiding van Parker veel van de jaren zestig tot het maken van Hollywood-films en soundtrack-albums, waarvan de meesten kritisch werden bespot. In 1968, na zeven jaar verwijderd van de fase, keerde hij terug om live te spelen in een gevierde comeback-televisiespecial die leidde tot een verlengde Las Vegas-concertresidentie en een reeks van winstgevende tours. In 1973 organiseerde Presley de eerste concertuitzending wereldwijd via satelliet, Aloha uit Hawaï. Geneesmiddelen op doktersvoorschrift hebben zijn gezondheid ernstig verslechterd en hij stierf plotseling in 1977 op 42-jarige leeftijd. Presley wordt beschouwd als een van de belangrijkste figuren in de populaire cultuur van de 20e eeuw. Hij had een veelzijdige stem en een ongewoon breed succes dat vele genres omvatte, waaronder country, popballades, gospel en blues. Hij is de best verkochte soloartiest in de geschiedenis van de populaire muziek. Genomineerd voor 14 competitieve Grammy's, won hij er drie en ontving hij op zijn 36e de Grammy Lifetime Achievement Award. Hij is opgenomen in meerdere beroemde muziekzalen.

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
036-7851885 info@vinyllp.nl