Portishead - Portishead

Special Price € 35,25 Normale prijs € 37,00
Op voorraad
SKU
S64160
Kwaliteit
Nieuw

Bij nieuwe albums kunnen wij helaas niet granderen, dat de foto van de hoes precies overeenkomt met de werkelijke hoes.

Meer informatie
Artiest Portishead
Aantal units 2
Ean 0602557150995
Genre Soul, Disco, Funk, R&B
Kwaliteit hoes M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit vinyl M
Kwaliteit label M
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks Cowboys
All Mine
Undenied
Half Day Closing
Over
Humming
Mourning Air
Seven Months
Only You
Elysium
Western Eyes

Portishead - Portishead

Portishead is een invloedrijke Britse triphopband die in de jaren 90 furore maakte. De groep, bestaande uit Geoff Barrow, Beth Gibbons en Adrian Utley, creëerde een unieke en onderscheidende sound die elementen van triphop, elektronica, alternatieve rock en jazz combineerde.

Met hun baanbrekende debuutalbum "Dummy" uit 1994 bracht Portishead een nieuw geluid in de muziekwereld. Het album werd gekenmerkt door duistere, melancholische en mysterieuze composities, waarbij Gibbons' indringende stem de luisteraar meenam op een emotionele reis.

Portishead's muziek wordt gekenmerkt door gelaagde en intrigerende arrangementen, met samples, donkere beats en etherische soundscapes. Ze brachten een gevoel van onheil en spanning in hun nummers, die zowel unheimisch als betoverend waren.

De band bracht nog twee studioalbums uit, "Portishead" (1997) en "Third" (2008), waarbij ze hun geluid verder verkenden en evolueerden. Hun muziek heeft een diepgaande invloed gehad op de triphop- en elektronische muziekscene en heeft talloze artiesten beïnvloed.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere