Pink Floyd - Wish You Were Here (picture Disc)

Aanbiedingsprijs € 52,05 Normale prijs € 54,80
Niet op voorraad
Artikelcode
MWS001522
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.

Nieuw. Onbespeeld, maar niet geseald.
Zeldzaam. Ook Capitol Records lavel op hoes..
Misprints on sleeve & vinyl: \Shine On Your Crazy Diamond (Part V)\"" is also listed after Part IX on both the rear sleeve & vinyl.
Herkomst : US. CBS/SONY 30AP 1875-01""""""""""""""""""""""""""""

"""
Meer informatie
Artiest Pink Floyd
Aantal units 1
Ean 0003000187501
Genre Prog. & Symph. Rock
Kwaliteit vinyl M
Kwaliteit hoes NM
Kwaliteit label M
Kwaliteit score (1...10) 9.7
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

Shine On You Crazy Diamond (13:30)
A1.1 Part I
A1.2 Part II
A1.3 Part III
A1.4 Part IV
A1.5 Part V
Saxophone ??? Dick Parry
A2 Welcome To The Machine 7:24
B1 Have A Cigar
Vocals ??? Roy Harper
5:08
B2 Wish You Were Here 5:32
Shine On You Crazy Diamond (12:27)
B3.1 Part VI
B3.2 Part VII
B3.3 Part VIII
B3.4 Part IX

Pink Floyd- Wish You Were Here

Wish You Were Here, het negende studioalbum van Pink Floyd, kwam in september 1975 uit en  behoort, tezamen met zijn voorganger The Dark Side Of The Moon tot de canon van de klassieke Britse prog. Welke van de twee de beste is, daar zijn de meningen over verdeeld, maar het zijn in ieder geval beiden hoogtepunten in de Classic Rock. The Dark Side Of The Moon is conceptueel wat beter en ook meer tekst georiënteerd, terwijl de sound en de aard van de composities op Wish You Were Here een stuk symfonischer van aard zijn, waardoor relatief veel liefhebbers van een meer instrumentaal georiënteerd geluid hiervoor zullen kiezen. Kijken we meer rock-breed, dan zal de voorganger wat meer als de grote klassieker gezien worden.
Het album Wish You Were Here bestaat uit een kleine drie kwartier muziek, verdeeld over vier songs waarvan er één in tweeën gedeeld is. Deze was te lang voor één kant op een lp. Drie van die vier songs, waaronder het titelnummer, gaan over medeoprichter en ex-gitarist van Pink Floyd Syd Barrett, die de groep door drugsproblemen in maart 1968 moest verlaten. Je zou dus kunnen zeggen dat het een conceptalbum over Syd Barrett is. Een bijzondere anekdote is, dat precies tijdens het afmixen van het nummer Shine On You Crazy Diamond  Syd onaangekondigd de studio in gewandeld komt. Ze herkennen hem eerst niet, omdat ze hem jaren niet hadden gezien en hij kaal was geworden. Toeval? Ze hebben hem daarna ook nooit meer gezien.
Wish You Were Here kent nauwelijks zwakke momenten. Net als op de voorganger verkent Pink Floyd zijn grenzen. Gepland voor het album waren Shine On You Crazy DiamondYou Gotta Be Crazy en Raving And Drooling, maar die laatste twee haalden het album niet, twee jaar later werden deze op Animals uitgebracht als respectievelijk Dogs en Sheep
Het album werd meteen bij het uitbrengen een groot commercieel succes: binnen twee weken werd de eerste plaats in de Britse albumcharts behaald. De nummer 1-positie werd ook behaald in onder meer de VS. In ons land werd nummer 2 bereikt. De band ontving uit diverse landen gouden, platina en zelfs diamanten onderscheidingen voor de grote verkoopaantallen. Shine On You Crazy Diamond en het titelnummer staan al jaren zeer hoog in de top 2000. 
Richard Wright(toetsen, zang) en David Gilmour(gitaar, zang) vonden dat Wish You Were Here hun favoriete Pink Floyd album was..

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
036-7851885 info@vinyllp.nl