Pearl Jam - Ten -Reissue-

Special Price € 21,95 Normale prijs € 23,25
Op voorraad
SKU
S97082
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.

Label: Epic;

Meer informatie
Artiest Pearl Jam
Aantal units 1
Ean 0889853768714
Genre Pop, Rock
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label M
Ranking top 100 27
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks
1 ONCE
2 EVEN FLOW
3 ALIVE
4 WHY GO
5 BLACK
6 JEREMY
7 OCEANS
8 PORCH
9 GARDEN
10 DEEP
11 RELEASE
12 MASTER / SLAVE

Pearl Jam- Ten -Reissue-

Ten is het debuutalbum van de Amerikaanse rockband Pearl Jam uit Seattle en is uitgegeven op 27 augustus 1991. Nevermind van Nirvana wordt  vaak beschouwd als het beste Grunge-album aller tijden, maar Ten van Pearl Jam dat ongeveer in dezelfde tijd werd uitgebracht, staat bij bijvoorbeeld de Hemelse Honderd van 3FM anno 2016 op 1, terwijl Nevermind op 2 staat. Ofwel beide albums zijn excellente Grunge-albums en meesterwerken, want ze staan niet voor niets bovenaan.
Ten trok de grunge revolutie naar een groter publiek. Dit kwam mede door het succes van de single Alive maar ook voornamelijk doordat het wat minder Grunge was en wat meer Classic Rock. Ofwel iets meer melodische en gepolijste songs en wat toegankelijker dan Nirvana.  Ook de imposante, erg wendbare en dramatische strot en de emotionele teksten van Eddie Vedder plaatste de groep wat buiten de Grunge. Het album Ten is een collectie van midtempo rocksongs die, hoe hard af en toe ook, altijd melodieus zijn en altijd diepgang hebben. Het album bevat de inmiddels reeds klassieke rocksongs Alive en Jeremy, die dienen als soundtrack van de generatie X, de mensen die zijn geboren tussen 1961 en 1980. Maar ook de minder bekende songs op het album hebben allemaal diezelfde impact als de reeds genoemde nummers. Songs als Once, Even flow en Oceans staan als een huis. Maar het mooiste nummer is voor velen het sublieme Black. Het is een melodieuze rocksong die gedragen wordt door de prachtige, iets hese stem van Vedder.
Peral Jam, bestaande uit zanger en gitarist Eddie Vedder, bassist Jeff Ament, drummer Matt Cameron en de gitaristen Stone Gossard en Mike McCready, is een integere, politiek correcte vriendengroep met haast een naïeve afkeer van alles wat riekt naar commercie. De groep is anno 2017 nog het enige residu van de Grunge-periode van de begin jaren 90. Toenmalige vaandeldragers van deze hype: Nirvana, Soundgarden en Alice in Chains zijn al lang niet meer. Pearl Jam is still going strong. Geschat wordt dat de groep wereldwijd meer dan 60 miljoen albums heeft verkocht. Hiermee behoort Pearl Jam tot de bestverkopende rockbands ter wereld allertijden. In 2017 zijn ze opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere