Jam - In The City -hq-

Special Price € 23,55 Normale prijs € 24,70
Op voorraad
SKU
P35325
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.
Meer informatie
Artiest Jam
Aantal units 1
Ean 0602537459087
Genre Pop, Rock
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label M
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks 1 - 1. Art School
1 - 2. I'Ve Changed My Address
1 - 3. Slow Down
1 - 4. I Got By In Time
1 - 5. Away From The Numbers
1 - 6. Batman Theme
1 - 7. In The City
1 - 8. Sounds From The Street
1 - 9. Non-Stop Dancing
1 - 10. Time For Truth
1 - 11. Takin' My Love
1 - 12. Bricks And Mortar

Jam - In The City -hq-

The Jam was een Engelse punkrock / mod revivalband die actief was in de late jaren zeventig en vroege jaren tachtig. Terwijl ze de 'angry young men'-kijk en snelle tempo's van hun punkrocktijdgenoten deelden, droeg The Jam keurig op maat gemaakte pakken in plaats van gescheurde kleding, en ze incorporeerden een aantal mainstream rockinvloeden uit de jaren 60 in plaats van ze af te wijzen, door The Jam op de vooroplopend van de mod revival beweging.
Ze hadden 18 opeenvolgende Top 40 singles in het Verenigd Koninkrijk, vanaf hun debuut in 1977 tot hun uiteenvallen in december 1982, waaronder vier nummer één hits. Vanaf 2007, 'That's Entertainment' en 'Just Who Is the 5 O'Clock Hero?' bleven de best verkochte import-singles aller tijden in het VK. Ze brachten een live album en zes studio-albums uit, waarvan de laatste, The Gift, hit nummer één op de Britse album charts. Toen de groep uit elkaar ging, werden hun eerste 15 singles opnieuw uitgebracht en werden ze allemaal in de top 100 geplaatst.
De band maakte in de loop van hun carrière gebruik van verschillende stilistische invloeden, waaronder muziek, soul, ritme uit de jaren 60 en blues en psychedelische rock, evenals punk en new wave uit de jaren zeventig. Het trio stond bekend om zijn melodieuze popsongs, de uitgesproken Engelse smaak en het mod-beeld. De band lanceerde de carrière van Paul Weller, die de The Style Council ging vormen en later een succesvolle solocarrière had. Weller schreef en zong de meeste originele composities van The Jam, en hij speelde leadgitaar met een Rickenbacker. Bruce Foxton zorgde voor backing vocals en prominente baslijnen, die de basis vormden van veel van de songs van de band, waaronder de hits 'Down in the Tube Station at Midnight', 'The Eton Rifles', 'Going Underground' en 'Town Called Malice'.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere