Cash, Johnny - American Recordings -hq-

Speciale prijs € 24,00 Normale prijs € 25,30
Op voorraad
SKU
P28554
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl. Label: American recording prod; 180gr. + Download
Meer informatie
Artiest Cash, Johnny
Aantal units 1
Ean 0600753441695
Genre Country, Folk
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks 1 - 1. Delia's Gone
1 - 2. Let The Train Blow The Whistle
1 - 3. The Beast In Me
1 - 4. Drive On
1 - 5. Why Me Lord
1 - 6. Thirteen
1 - 7. Oh Bury Me Not
1 - 8. Bird On A Wire
1 - 9. Tennessee Stud
1 - 10. Down There By The Train
1 - 11. Redemtopn
1 - 12. Like A Soldier
1 - 13. The Man Who Couldn'T Cry

Cash, Johnny - American Recordings -hq-

John R. 'Johnny' Cash (26 februari 1932 - 12 september 2003) was een Amerikaanse singer-songwriter, acteur en auteur die werd beschouwd als een van de meest invloedrijke musici van de 20e eeuw. Hoewel hij vooral herinnerd wordt als een icoon van een countrymuziek, overspanden zijn liedjes en geluid andere genres, waaronder rockabilly en rock and roll, vooral vroeg in zijn carrière - en blues, folk en gospel. Deze cross-over aantrekkingskracht won Cash de zeldzame eer van inductie in de Country Music Hall of Fame, de Rock and Roll Hall of Fame en de Gospel Music Hall of Fame.
Cash stond bekend om zijn diepe, onderscheidende bas-baritonstem , voor het 'boom-chicka-boom'-geluid van zijn Tennessee Three-backingband; voor een rebellie, gekoppeld aan een steeds somberder en bescheidener houding; voor het geven van gratis concerten binnen de gevangenismuren; en voor zijn donkere performance-kleding, die hem de bijnaam 'The Man in Black' opleverde. Hij begon zijn concerten traditioneel met de zin 'Hallo, ik ben Johnny Cash.', Gevolgd door zijn standaard 'Folsom Prison Blues'.
Veel van Cash's muziek weergalmde thema's van verdriet, morele verdrukking en verlossing, vooral in de latere stadia van zijn carrière. Zijn bekendste nummers waren 'I Walk the Line', 'Folsom Prison Blues', 'Ring of Fire', 'Get Rhythm' en 'Man in Black'. Hij nam ook humoristische nummers op als 'One Piece at a Time' en 'A Boy Named Sue'; een duet met zijn toekomstige vrouw, June Carter, genaamd 'Jackson'; en spoorwegnummers inclusief 'Hey, Porter' en 'Rock Island Line'. Tijdens de laatste fase van zijn carrière behandelde Cash liederen van verschillende late 20e-eeuwse rockartiesten, met name 'Hurt' van Nine Inch Nails.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl