Nirvana - Nirvana -deluxe-

Special Price € 27,29 Normale prijs € 28,40
Op voorraad
SKU
Q83942
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl. Label: Geffen; Ltd. Edition Deluxe 45rpm 2lp, 180.Gr + Download
Meer informatie
Artiest Nirvana
Aantal units 2
Ean 0602547289483
Genre Pop, Rock
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label M
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks 1. You Know You're Right
2. About A Girl
3. Been A Son (Blew EP Version)
4. Sliver
5. Smells Like Teen Spirit
6. Come As You Are
7. Lithium
8. In Bloom (Nevermind Version)
9. Heart-Shaped Box
10. Pennyroyal Tea (Single Mix)
11. Rape Me
12. Dumb
13. All Apologies (Mtv Unplugged)
14. The Man Who Sold The World (Mtv Unplugged)

Nirvana - Nirvana -deluxe-

Nirvana was een Amerikaanse rockband gevormd door zanger / gitarist Kurt Cobain en bassist Krist Novoselic in Aberdeen, Washington in 1987. Nirvana doorliep een opeenvolging van drummers, waarvan de langstlevende Dave Grohl was, die in 1990 bij de band kwam.
Aan het eind van de jaren tachtig vestigde Nirvana zich als onderdeel van de grunge-scène in Seattle en bracht in 1989 het eerste album Bleach uit voor het onafhankelijke platenlabel Sub Pop. Uiteindelijk ontwikkelde de band een geluid dat berustte op dynamische contrasten, vaak tussen stille verzen en harde, zware refreinen. Na de ondertekening bij het grote label DGC Records, vond Nirvana onverwacht succes met ' Smells Like Teen Spirit ', de eerste single van het tweede album Nevermind (1991) van de band. Het plotselinge succes van Nirvana populariseerde alternatieve rock als geheel en de frontman Cobain van de band werd in de media aangeduid als de ' woordvoerder van een generatie ', waarbij Nirvana werd beschouwd als de ' vlaggenschip-band ' van Generation X. Nirvana's Het derde studioalbum, In Utero (1993), had een abrasief, minder mainstream geluid en daagde het publiek van de groep uit. Het album kwam niet overeen met de verkoopcijfers van Nevermind, maar was nog steeds een kritiek en commercieel succes.
Nirvana's korte run eindigde na de dood van Kurt Cobain in 1994, maar er zijn verschillende postume uitgaven verschenen sindsdien, onder toezicht van Novoselic, Grohl en Cobain's weduwe Courtney Love. Sinds het debuut heeft de band alleen al in de Verenigde Staten meer dan 25 miljoen platen verkocht en wereldwijd meer dan 75 miljoen platen.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere