Nirvana - Nevermind

Special Price € 29,20 Normale prijs € 30,55
Op voorraad
SKU
E71073
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.

Label: Geffen; 180 Grams Vinyl + Download

Meer informatie
Artiest Nirvana
Aantal units 1
Ean 0720642442517
Genre Pop, Rock
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label M
Ranking top 100 26
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

1. Smells Like Teen Spirit
2. In Bloom
3. Come As You Are
4. Breed
5. Lithium
6. Polly
7. Territorial Pissings
8. Drain You
9. Lounge Act
10. Stay Away
11. On A Plain
12. Something In The Way

Nirvana- Nevermind -Hq-

Een relatief onbekend bandje uit Seattle bracht in september 1991 hun tweede studioalbum uit dat geheel tegen de verwachtingen in een monstersucces werd. Hun frontman zou tegen wil en dank een icoon en spreekbuis van een generatie worden, de zogenaamde Generation X. Zijn naam was Kurt Cobain, de band heette Nirvana en het album Nevermind. Vlak voor de albumuitgave kwam de single Smells Like Teen Spirit uit, een alternatieve rocker die werd uitgebracht om het doelpubliek warm te maken voor het nieuwe album. Deze sloeg meteen in als een bom en spreekt inmiddels meerdere generaties muziekliefhebbers aan en staat steevast in ‘best of’-lijstjes. De plaat zorgde voor een doorbraak van underground muziek naar de top van de hitparades, en zorgde voor een schokgolf in de muziekindustrie. De clip van Smells Like Teen Spirit  was constant te zien op MTV, concerten van Nirvana raakten moeiteloos uitverkocht en winkels konden de vraag naar Nevermind amper bijhouden. Samen met andere bands uit Seattle, zoals Pearl Jam, Soundgarden en Alice In Chains, veranderden ze het gezicht van de commerciële muziek volledig. De nieuwe muzieksoort, die zijn wortels had in Seattle, werd Grunge genoemd, een koppeling van de strakke eenvoud van de punk en indierock aan het overstuurde gitaargeluid van de heavy metal. De nummers op Nevermind zijn nog steeds actueel en van belang, zoals met kan horen bij Smells Like Teen Spirit, Come As You Are, In Bloom, Lithium of Polly.
De  wereldberoemde hoes, met daarop de naakte baby Spencer Elden die een dollarbiljet achterna zwemt, moet de teloorgang van de jeugdige onschuld symboliseren. 25 jaar na dato heeft Spencer Elden nog een foto laten maken, maar dan wel met zwembroek.
Nirvana was het gezicht van een hele gemeenschap, vandaar dat de tragische dood van zanger en bandleider Kurt Cobain zo schokkend was voor de liefhebbers. Op 8 april 1994 werd het lichaam van Cobain ontdekt in zijn huis in Seattle met naast hem een hagelgeweer en een zelfmoordbrief.  Hoewel Cobain volgens de officiële lezing zelfmoord heeft gepleegd, zijn er tot op de dag van vandaag mensen die geloven dat hij werd vermoord. Hij behoort in ieder geval tot de ‘27 club ‘, de verzamelnaam voor bekende personen die op 27-jarige leeftijd zijn gestorven.
De grunge werd samen met Cobain begraven, of beter gezegd, vermengde zich met bestaande genres. Zelfs jaren na de scheiding van Nirvana, beroert de muziek van de band nog steeds de harten van de luisteraars.
Kurt Cobain (zanger, gitaar), Krist Novoselic (basgitaar) en Dave Grohl (drums, achtergrondzang) zijn opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Dave Grohl is daarna nog zeer beroemd geworden als frontman van de Foo Fighters.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere