Small Faces - The Small Faces Collection

Special Price € 25,10 Normale prijs € 30,75
Op voorraad
SKU
MWS001441
Kwaliteit
Uitmuntend
2dehands vinyl. Is gebruikt maar een prachtig exemplaar. Lijkt wel nieuw.
Prachtig overzicht van misschien wel ǸǸn van de meest onderschatte popgroepen
Herkomst : UK. The Collector Series CCSLP 108
Meer informatie
Artiest Small Faces
Aantal units 2
Genre Pop, Rock
Kwaliteit hoes NM
Kwaliteit vinyl NM     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label NM
Soort Gebruikt
Kwaliteit score (1...10) 9
Kwaliteit van album Uitmuntend
Tracks Itchycoo Park
My Mind'S Eye
Sha La La La Lee
Watcha Gonna Do About It
Afterglow
Rollin' Over (Live)
If I Were A Carpenter (Live)
Every Little Bit Hurts (Live)
All Or Nothing (Live)
Tin Soldier (Live)
Here Comes The Nice
I Feel Much Better
Autumn Stone
Don't Burst My Bubble
The Universal
Tin Soldier
Hey Girl
Tell Me Have You Ever Seen Me
I Can't Make It
Lazy Sunday

Small Faces - The Small Faces Collection

Small Faces was de beste Engelse band die nooit in Amerika groots zou worden. Aan deze kant van de Atlantische Oceaan herinnert iedereen zich ze omdat hun enige Amerikaanse hit, ' Itchycoo Park ', die nauwelijks representatief was voor hun psychedelische sound, laat staan ??hun volledige muzikale bereik - maar in Engeland waren Small Faces één van de meest buitengewone en succesvolle bands uit het midden van de jaren zestig, serieuze concurrenten van de Who en potentiële rivalen van de Rolling Stones.
De groep werd in 1965 opgericht door de leden Steve Marriott, Ronnie Lane, Kenney Jones en Jimmy Winston, hoewel Winston in 1966 werd vervangen door Ian McLagan als de toetsenist van de band.
Met gedenkwaardige hitsongs zoals ' 'Itchycoo Park' ',' 'Lazy Sunday' ',' 'All or Nothing' ',' 'Tin Soldier' ??', en hun conceptalbum Ogdens' Nut Gone Flake, later evolueerden ze naar een van de meest succesvolle psychedelische acts in het Verenigd Koninkrijk. voordat hij werd ontbonden in 1969. Nadat de Small Faces waren ontbonden, werden drie leden vergezeld door Ronnie Wood als gitarist en Rod Stewart als hun hoofdvocalist, beiden van The Jeff Beck Group, en de nieuwe line-up kreeg de naam Faces. Een herleefde versie van de originele Small Faces bestond van 1975 tot 1978.
Kleine gezichten worden ook erkend als een van de grootste originele invloeden op de Britpop-beweging van de jaren negentig. Ondanks het feit dat de band samen slechts vier jaar in hun oorspronkelijke incarnatie was, blijft de muziekproductie van de Small Faces van midden tot eind jaren zestig een van de meest geprezen Britse mod en psychedelische muziek van die tijd.
Veel artiesten zoals Ozzy Osbourne, Keith Richards, noemde de frontman van de Small Faces, Steve Marriott, een van de grootste artiesten aller tijden.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere