Redding, Otis - The Otis Redding Story - Vol. 2

Special Price € 19,25 Normale prijs € 23,40
Op voorraad
SKU
MWS001253
Kwaliteit
Prachtig
2dehands vinyl. Zeer goed onderhouden. Klasse. Hoes vertoont duidelijk slijtage, maar is verder goed intact. Mooi vinyl. Onder speciale lamp zie je wel gebruikssporen en haarlijnen, maar dat is absoluut niet storend.
Herkomst : FR. ATCO 60 017
Meer informatie
Artiest Redding, Otis
Aantal units 2
Genre Soul, Disco, Funk, R&B
Kwaliteit hoes VG+
Kwaliteit vinyl EX     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label NM
Soort Gebruikt
Kwaliteit score (1...10) 7.8
Kwaliteit van album Prachtig
Tracks The Huckle Buck
Cigarettes And Coffee
Change Gonna Come
Just One More Day
Any Ole Way
634-5789
I Need Your Lovin'
Are You Lonely For Me Baby
Home In Your Heart
Security
Good To Me
Chain Gang
Sweet Lorene
Something Is Worrying Me
You Send Me
That's What My Heart Needs
It's Growing
Everybody Makes A Mistake
Lucille
It's Too Late
Hey Hey Baby
Down In The Valley
Tennessee Waltz
Your One And Only Man

Redding, Otis - The Otis Redding Story

Een van de meest invloedrijke soulzangers van de jaren zestig, Otis Redding (9 september 1941 - 10 december 1967) was voor veel luisteraars een voorbeeld van de kracht van Southern ' deep soul ' - hees, korrelig zangwerk, koperachtige arrangementen en een emotionele manier met beide partij deuntjes en pijnlijke ballads. Hij was ook de meest consistente exponent van het Stax-geluid en versloeg zijn platen in het Memphis-label / studio's die veel hadden gedaan om R & B bij te werken tot moderne soul. Zijn dood op 26-jarige leeftijd was tragisch, niet alleen omdat hij op het punt stond door te breken naar een groot poppubliek (wat hij inderdaad zou doen met zijn postuum nummer één enkele ' (Sittin 'On) The Dock of the Bay' '). Het was ook jammer omdat hij, zoals ' Dock of the Bay ' liet zien, ook op een punt van artistieke doorbraak was in termen van de expressie en verfijning van zijn songwriting en zang.
Redding ontving vele postume eerbetuigingen, waaronder de Grammy Lifetime Achievement Award en inductie in de Rock and Roll-eregalerij en de Hallwriter Hall of Fame. Hij ontving de eervolle ' King of Soul '. Onder zijn meest bekende nummers zijn ' Respect ' en ' Try a Little Tenderness '.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere