Cash, Johnny - Hymns By Johnny Cash

Aanbiedingsprijs € 21,35 Normale prijs € 22,45
Op voorraad
Artikelcode
MWS000870
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.
Herkomst : ?. DOXY RECORDS DOK318?
Meer informatie
Artiest Cash, Johnny
Aantal units 2
Ean 8013252883187
Genre Country, Folk
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks A1 It Was Jesus
A2 I Saw A Man
A3 Are All The Children In
A4 The Old Account
A5 Lead Me Gently Home, Father
A6 Swing Low, Sweet Chariot
B1 Snow In His Hair
B2 Lead Me Father
B3 I Call Him
B4 These Things Shall Pass
B5 He'll Be A Friend
B6 God Will

Cash, Johnny - Hymns By Johnny Cash

John R. 'Johnny' Cash (26 februari 1932 - 12 september 2003) was een Amerikaanse singer-songwriter, acteur en auteur die werd beschouwd als een van de meest invloedrijke musici van de 20e eeuw. Hoewel hij vooral herinnerd wordt als een icoon van een countrymuziek, overspanden zijn liedjes en geluid andere genres, waaronder rockabilly en rock and roll, vooral vroeg in zijn carrière - en blues, folk en gospel. Deze cross-over aantrekkingskracht won Cash de zeldzame eer van inductie in de Country Music Hall of Fame, de Rock and Roll Hall of Fame en de Gospel Music Hall of Fame.
Cash stond bekend om zijn diepe, onderscheidende bas-baritonstem , voor het 'boom-chicka-boom'-geluid van zijn Tennessee Three-backingband; voor een rebellie, gekoppeld aan een steeds somberder en bescheidener houding; voor het geven van gratis concerten binnen de gevangenismuren; en voor zijn donkere performance-kleding, die hem de bijnaam 'The Man in Black' opleverde. Hij begon zijn concerten traditioneel met de zin 'Hallo, ik ben Johnny Cash.', Gevolgd door zijn standaard 'Folsom Prison Blues'.
Veel van Cash's muziek weergalmde thema's van verdriet, morele verdrukking en verlossing, vooral in de latere stadia van zijn carrière. Zijn bekendste nummers waren 'I Walk the Line', 'Folsom Prison Blues', 'Ring of Fire', 'Get Rhythm' en 'Man in Black'. Hij nam ook humoristische nummers op als 'One Piece at a Time' en 'A Boy Named Sue'; een duet met zijn toekomstige vrouw, June Carter, genaamd 'Jackson'; en spoorwegnummers inclusief 'Hey, Porter' en 'Rock Island Line'. Tijdens de laatste fase van zijn carrière behandelde Cash liederen van verschillende late 20e-eeuwse rockartiesten, met name 'Hurt' van Nine Inch Nails.

Vinyl LP
Klavergriend 83 1356 KE Almere Flevoland
0634267103 info@vinyllp.nl