King Crimson - Larks' Tongues In Aspic

Special Price € 29,30 Normale prijs € 36,00
Op voorraad
SKU
MWS000214
Kwaliteit
Lijkt wel nieuw
Gebruikt. 2dehands vinyl. Mooi exemplaar, weinig gebruikerssporen.

Met zijn vernieuwende geluid blijft dit album een must-have in je collectie.

Bij nieuwe albums kunnen wij helaas niet granderen, dat de foto van de hoes precies overeenkomt met de werkelijke hoes.

Meer informatie
Artiest King Crimson
Aantal units 1
Genre Prog. & Symph. Rock
Kwaliteit hoes EX     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit vinyl EX
Kwaliteit label EX
Soort Gebruikt
Kwaliteit score (1...10) 8
Kwaliteit van album Lijkt wel nieuw
Tracks Larks' Tongues in Aspic (Part I)
(13:35)
Book of Saturday (2:56)
Exiles (7:41)
Easy Money (7:55)
The Talking Drum (7:24)
Larks' Tongues in Aspic (Part II)
(7:14)
toon 69 bonustracks

King Crimson - Larks' Tongues In Aspic

Als er een groep is die progressieve rock belichaamt, is het King Crimson. Onder leiding van gitaar / Mellotron-virtuoos Robert Fripp strekte de band tijdens de eerste vijf jaar van haar bestaan ??zowel de taal als de structuur van rock uit tot gebieden van jazz en klassieke muziek, terwijl ze tegelijkertijd pop- en psychedelische gevoeligheden vermeed. De afwezigheid van mainstream compromissen en het ontbreken van een open gevoel voor humor heeft de groep uiteindelijk tot niets meer dan een grote sekte gedoemd, maar maakte hun albums tot de meest duurzame en respectabele van het prog rock-tijdperk.
De band was opgericht in 1968 in Londen. In juli 1969 debuteerde de groep voor 650.000 mensen op een gratis concert in het Londense Hyde Park op een rekening bij de Rolling Stones; later die maand nam King Crimson uiteindelijk hun eerste album op en produceerde het. In het Hof van de Crimson King was een van de meest uitdagende albums van de hele jonge progressieve rockbeweging, maar op de een of andere manier trok het het collectieve oor van het publiek op het juiste moment en sloeg nummer vijf in Engeland in november 1969 - vier maanden later, het album klom naar nummer 28 op de Amerikaanse hitlijsten.
King Crimson heeft invloed gehad, zowel op de progressieve rockbeweging van de vroege jaren 1970 als op tal van hedendaagse kunstenaars. (Ja, Genesis, Emerson, Lake & Palmer, Porcupine Tree, Tool ....)

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere