Beatles - The Beatles

Special Price € 72,45 Normale prijs € 89,95
Niet op voorraad
SKU
MWS000088
Kwaliteit
Voldoende tot goed
2dehands vinyl. COLLECTORS ITEM. Uitgegeven door Boek en Plaat, dus alleen in Nederland. SCBP 1013 op Labels. Mooi vinyl, wel veel haarlijnen, maar speelt zeer goed. Hoes helaas aan voorkant aan rechtkant beschadigd door water, anders VG plusje.
Herkomst : NLD. PARLOPHONE DS 18
Meer informatie
Artiest Beatles
Aantal units 1
Genre Pop, Rock
Kwaliteit hoes G
Kwaliteit vinyl VG     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label NM
Soort Gebruikt
Kwaliteit score (1...10) 6
Kwaliteit van album Voldoende tot goed
Tracks

1.   Eight Days A Week 
2.   Rock And Roll Music 
3.   No Reply 
4.   And Your Bird Can Sing 
5.   Good Days Sunshine 
6.   All My Loving 
7.   And I Love Her 
8.   A Hard Day's Night 
9.   Girl 
10. Eleanor Rigby 
11. Things We Said Today 
12. Yellow Submarine 
13. Michelle 
14. If I Fell 
15. I Should Have Known Better 
16 Dr. Robert

Beatles - The Beatles

The Beatles, bestaande uit John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr, waren een invloedrijke Britse rockband die in 1960 werd gevormd in Liverpool. Ze worden beschouwd als een van de meest succesvolle en invloedrijke bands in de geschiedenis van de popmuziek.The Beatles begonnen als een skiffle- en rock-'n-rollband, maar hun geluid en muzikale experimenten evolueerden snel. Ze waren innovatief in het combineren van verschillende stijlen, waaronder rock, pop, folk, psychedelica en zelfs klassieke muziek. Hun harmonieuze zang, gelaagde arrangementen en melodieuze composities waren ongekend voor die tijd.De band brak internationaal door in 1963 met hun hits "Please Please Me" en "She Loves You". Gedurende de jaren 60 creëerden ze een reeks baanbrekende albums, waaronder "Revolver" (1966) en "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" (1967), die als meesterwerken worden beschouwd en de grenzen van de popmuziek verlegden.De Beatles stonden ook bekend om hun ongelooflijke songwriting. Lennon en McCartney vormden een van de meest succesvolle en invloedrijke songwritingduo's in de geschiedenis. Ze schreven tijdloze nummers met betekenisvolle teksten, zoals "Hey Jude", "Let It Be" en "Yesterday", die de tand des tijds hebben doorstaan.Naast hun muzikale innovaties speelden The Beatles ook een belangrijke rol in de culturele revolutie van de jaren 60. Ze werden gezien als symbool van jeugdcultuur, vrede en vrijheid. Hun invloed strekte zich uit tot mode, kunst en sociale verandering.In 1970, na talloze hits en succesvolle albums, viel de band uiteen. De leden gingen solo verder en behaalden individueel succes, maar de erfenis van The Beatles bleef voortbestaan. Hun muziek heeft generaties geïnspireerd en blijft populair. Ze hebben wereldwijd meer dan 600 miljoen platen verkocht en werden opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.Hoewel hun carrière kort was in vergelijking met andere bands, is het legacy van The Beatles enorm. Hun artistieke visie, vernieuwende geluid en tijdloze muziek hebben hen gemaakt tot een van de grootste iconen in de muziekgeschiedenis. Hun invloed op popmuziek en de bredere cultuur is onbetwistbaar en hun muziek zal voor altijd voortleven.
De Beatles zijn collectief opgenomen in de 100 meest invloedrijke personen uit het Time Magazine en zijn de best verkopende band in de geschiedenis. EMI Records schatte de verkoop van meer dan een miljard exemplaren. In 2004 rangschikte Rolling Stone The Beatles als de beste artiest aller tijden.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere