Morrison, Van - Moondance

Special Price € 24,95 Normale prijs € 26,05
Op voorraad
SKU
R00556
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl. Label: Rhino;
Meer informatie
Artiest Morrison, Van
Aantal units 1
Ean 0081227950354
Genre Pop, Rock
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label M
Ranking top 100 93
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks Stoned me
Moondance
Crazy love
Caravan
Into the mystic
Come running
These dreams of you
Brand new day
Everyone
Glad tidings

Morrison, Van - Moondance

George Ivan Morrison (algemeen bekend als Van Morrison) (geboren op 31 augustus 1945) is een Grammy Award-winnende kunstenaar uit Belfast, Noord-Ierland. Hij is een zanger, songwriter, auteur, dichter en multi-instrumentalist, die al sinds 1958 een professionele muzikant is. Hij speelt verschillende instrumenten, waaronder de gitaar, mondharmonica, keyboards, drums en saxofoon. Met zijn karakteristieke gegrom - een unieke mix van folk, blues, Ierse, scat en Keltische invloeden - wordt Morrison algemeen beschouwd als een van de meest ongewone en invloedrijke vocalisten in de geschiedenis van rock en roll.
Bekend als '' Van the Man '' door zijn fans, groeide Morrison voor het eerst op als prominente zanger van de Noord-Ierse band Them, schreef zijn hit '' Gloria '' uit 1964. Een paar jaar later verliet Morrison de band voor een succesvolle solo-carrière, te beginnen met het album Astral Weeks.
Morrison heeft veel bijval gekregen, waaronder zes Grammy Awards, de Brit Award voor Outstanding Contribution to Music, die in beide is ingewijd de Rock and Roll Eregalerij en de Songwriters Eregalerij, en verschijnen op verschillende '' Greatest Artists '' lijsten.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere