Monk, Thelonious - Brilliant Corners

Special Price € 20,35 Normale prijs € 21,35
Op voorraad
SKU
Y81833
Kwaliteit
Nieuw
.. CORNERS / 180GR. / BLUE VINYL
Meer informatie
Artiest Monk, Thelonious
Aantal units 1
Ean 0889397006150
Genre Jazz, Fusion
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label M
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks
  • A1 Brilliant Corners
  • A2 Ba-Lue Bolivar Ba-Lues-Are
  • B1 Pannonica
  • B2 I Surrender, Dear
  • B3 Bemsha Swing

Monk, Thelonious - Brilliant Corners

Thelonious Sphere Monk (10 oktober 1917 - 17 februari 1982) was een Amerikaanse jazzpianist en componist die als een van de reuzen van Amerikaanse muziek werd beschouwd. Monk had een unieke improvisatiestijl en leverde talloze bijdragen aan het standaard jazzrepertoire, waaronder 'Epistrophy', ' Round Midnight ',' Blue Monk ',' Straight, No Chaser 'en' Well, You Need not '. Monk is de op een na meest opgenomen jazzcomponist na Duke Ellington, wat vooral opmerkelijk is omdat Ellington meer dan 1.000 liedjes componeerde terwijl Monk er ongeveer 70 schreef.
Zijn composities en improvisaties zijn vol dissonante harmonieën en hoekige melodische wendingen en zijn consistent met Monk's onorthodoxe benadering van de piano, die een zeer percussieve aanval combineerde met abrupt, dramatisch gebruik van stiltes en aarzelingen. Omdat dit geen universeel gewaardeerde stijl was, wees dichter en jazzcriticus Philip Larkin Monk af als 'de olifant op het toetsenbord'.
De manier van monnik was eigenzinnig. Visueel stond hij bekend om zijn kenmerkende stijl in pakken, hoeden en zonnebrillen. Hij merkte ook op dat, terwijl de andere muzikanten in de band bleven spelen, hij stopte, opstond van het toetsenbord en enkele ogenblikken danste voordat hij terugkeerde naar de piano.
Hij is er een van vijf jazzmuzikanten die vanaf 2010 op de cover van Time te zien waren (de andere vier waren Louis Armstrong, Duke Ellington, Wynton Marsalis en Dave Brubeck).

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere