Meat Loaf - Bat Out Of Hell -Reissue-

Speciale prijs € 23,20 Normale prijs € 24,30
Op voorraad
SKU
S47213
Kwaliteit
Nieuw

Nieuw vinyl.

Label: Epic;

Meer informatie
Artiest Meat Loaf
Aantal units 1
Ean 0889853751419
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit label M
Ranking top 100 14
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

1 - 1. Bat Out Of Hell
1 - 2. You Took The Words Right Out Of My Mouth (Hot Summer Night)
1 - 3. Heaven Can Wait
1 - 4. All Reved Up With No Place To Go
1 - 5. Two Out Of Three Ain'T Bad
1 - 6. Paradise By The Dashboard Light
1 - 7. For Crying Out Loud

Meat Loaf- Bat Out Of Hell -Reissue-

Bat Out of Hell van zanger Meat Loaf (Marvin Lee Aday) kwam in oktober 1977 uit. Het scheelde niet veel of dit album was nooit uitgekomen. Het was namelijk de tijd van punk en disco. Platenmaatschappijen zaten dan ook niet te wachten op een alternatieve rock 'n roll show die geïnspireerd was door de Broadway musical. Dat hebben zanger Meat Loaf en componist Jim Steinman, die droomde van een album met een kruising tussen Wagner en Phil Spector,  tussen 1974 en 1976 aan den lijve ondervonden. Tot producer Todd Rundgren er lucht van kreeg. Hij ging akkoord met een percentage van de opbrengst, waardoor hij een fortuin vergaarde, want er werden wereldwijd circa 40 miljoen cd’s en lp’s verkocht.
Op het album staat de mega hit van acht en een half minuut Paradise By The Dashboardlight, dat nog steeds een onverwoestbare hit tijdens trouwerijen, retro avonden en andere partijen is.  In het nummer, dat in drie delen is opgebouwd, haalt een man herinneringen op aan een vrijpartij die hij in zijn tienerjaren met een meisje had in een geparkeerde auto. De handelingen worden vervolgens beschreven in de vorm van een verslag van een honkbalwedstrijd.
Een ieder zingt mee en speelt ‘de dikke man’ of ‘de sexy lady’ van de zeer bekende video clip, die een ieder kent. Bijzonder is dat je op de plaat niet de stem hoort van Karla DeVito, ‘de sexy lady’ van de clip. Dat is namelijk Ellen Foley, die wel tijd had om het liedje in te zingen, maar verder druk was omdat ze net met een solocarrière was gestart.
Het album bevat zeven schitterende nummers, waarvan er eigenblijk geen één slecht is. De stem van MeatLoaf in combinatie met de sublieme muziek van Jim Steinman maakt dit album uniek. Alles klopt gewoon. Het is een plaat die echt als een geheel aanvoelt, een prachtig groots opgezette rockopera. Een must-have voor elke liefhebber van vocaal-instrumentale rock.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl