Mccartney, Paul & Wings - Wings over America

Speciale prijs € 18,95 Normale prijs € 22,30
Op voorraad
SKU
MWS005698
Kwaliteit
Lijkt wel nieuw
Hoes heeft minimale gebruikssporen.Schitterend vinyl met minimale gebruikssporen. wel een klein overblijfsel van plakker op hoes. Misschien EX-. Er is een poster aanwezig, maar deze is wel beschadigd.
Meer informatie
Artiest Mccartney, Paul & Wings
Aantal units 3
Genre Pop, Rock
Kwaliteit vinyl EX     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit hoes EX
Kwaliteit label EX
soort Gebruikt
Kwaliteit score (1...10) 8
Kwaliteit van album Lijkt wel nieuw
Tracks Venus And Mars / Rock Show / Jet
Let Me Roll It
Spirit Of Ancient Egypt
Medicine Jar
Maybe I'm Amazed
Call Me Back Again
Lady Madonna
The Long And Winding Road
Live And Let Die
Picasso's Last Words
Richard Cory
Bluebird
I've Just Seen A Face
Blackbird
Yesterday
You Gave Me The Answer
Magneto And Titanium Man
Go Now
My Love
Listen To What The Man Said
Let 'Em In
Time To Hide
Silly Love Songs
Beware My Love
Letting Go
Band On The Run
Hi, Hi, Hi
Soily

Mccartney, Paul & Wings - Wings over America

Na zijn tweede soloalbum, Ram, in 1971, vormden ex-Beatle Paul McCartney en zijn vrouw, Linda, Wings, dat bedoeld was als een volwaardige opname- en tourband. Denny Laine, een voormalige gitarist voor de Moody Blues, en drummer Denny Seiwell vulden de line-up in en Wings bracht hun eerste album, Wild Life, uit in december 1971. Wild Life werd begroet met slechte recensies en was een relatieve flop. McCartney en Wings, die nu de voormalige Grease Band-gitarist Henry McCullough bezaten, brachten 1972 door als een werkende band en brachten drie singles uit - het protestnummer 'Give Ireland Back to the Irish,' 'the reggae-fied' 'Mary Had a Little Lamb, '' and the hard-rocking '' Hi Hi Hi '' - in Engeland. Red Rose Speedway volgde in de lente van 1973, en hoewel het zwakke recensies kreeg, werd het zijn tweede Amerikaanse nummer één album. Later in 1973 begon Wings aan hun eerste Britse tournee, waarna McCullough en Seiwell de band verlieten. Voorafgaand aan hun vertrek werd het thema van McCartney in de James Bond-film Live and Let Die een Top Ten-hit in de VS en het VK. Die zomer gingen de overblijvende Wings door met het opnemen van een nieuw album in Nigeria. Uitgebracht aan het einde van 1973, was Band on the Run het best beoordeelde album van McCartney tot nu toe en zijn meest succesvolle, vier weken aan de top van de Amerikaanse hitlijsten doorbrengend en uiteindelijk drievoudig platina.
De reeks # 1-albums van McCartney ging in 1975 verder met de release van het Wings-album, '' Venus and Mars. '' Hits inclusief singles '' Luister naar What the Man Said, '' '' Letting Go '' and '' Venus en Mars / Rock Show. ''
The Wings album, '' Wings at the Speed of Sound, '' volgde in 1976 en zou de laatste zijn om nummer 1 te bereiken tot 1982 '' Tug of War. '' Het werd McCartney's meest succesvolle Amerikaanse album en bracht zeven niet-opeenvolgende weken door op nummer één gedurende de zomer. Veel van het succes van het album kwam van de singles, '' Silly Love Songs '' en '' Let 'Em In' ''
Wings 'single' 'Mull of Kintyre' '1977 werd de eerste single die meer dan twee miljoen exemplaren in het VK, en blijft de bestverkopende niet-goede doeleningle van het VK. Het lied werd geschreven als eerbetoon aan het pittoreske schiereiland Kintyre in Schotland, waar McCartney sinds 1966 High Park Farm bezit, en de landtong of Mull of Kintyre.
Vleugels sloten het decennium af met twee extra platina-albums, 1978 ' 'London Town' 'en wat uiteindelijk het laatste album van Wings bleek te zijn, 1979's' 'Back to the Egg.' 'Gedurende een groot deel van 1979 waren Wings inactief terwijl McCartney aan een nieuw soloalbum werkte (' 'McCartney II' ') zonder de band. In november en december 1979 voerde Wings zijn laatste tournee door het Verenigd Koninkrijk uit. In oktober 1980 keerde Wings terug naar de studio om demo's van een aantal nummers op te nemen voor zijn volgende album. Na de moord op John Lennon in december 1980 was Paul McCartney echter niet in staat om door te gaan met de sessies, en Wings ging in hiatus.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere, info@vinyllp.nl