Mccartney, Paul & Wings - Wild Life

Special Price € 21,20 Normale prijs € 22,25
Op voorraad
SKU
6C0374
Kwaliteit
Nieuw
50TH ANNIVERSARY EDITION

Bij nieuwe albums kunnen wij helaas niet granderen, dat de foto van de hoes precies overeenkomt met de werkelijke hoes.

Meer informatie
Artiest Mccartney, Paul & Wings
Aantal units 1
Ean 0602435611730
Genre Pop, Rock
Kwaliteit hoes M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit vinyl M
Kwaliteit label M
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks Mumbo (3:55)
Bip Bop (4:10)
Love Is Strange (4:50)
Wild Life (6:40)
Some People Never Know (6:37)
I Am Your Singer (2:15)
Bip Bop (Link) (0:52)
Tomorrow (3:24)
Dear Friend (5:49)
Mumbo (Link) (0:46)

Mccartney, Paul & Wings - Wild Life

Na zijn tweede soloalbum, Ram, in 1971, vormden ex-Beatle Paul McCartney en zijn vrouw, Linda, Wings, dat bedoeld was als een volwaardige opname- en tourband. Denny Laine, een voormalige gitarist voor de Moody Blues, en drummer Denny Seiwell vulden de line-up in en Wings bracht hun eerste album, Wild Life, uit in december 1971. Wild Life werd begroet met slechte recensies en was een relatieve flop. McCartney en Wings, die nu de voormalige Grease Band-gitarist Henry McCullough bezaten, brachten 1972 door als een werkende band en brachten drie singles uit - het protestnummer 'Give Ireland Back to the Irish,' 'the reggae-fied' 'Mary Had a Little Lamb, ' and the hard-rocking ' Hi Hi Hi ' - in Engeland. Red Rose Speedway volgde in de lente van 1973, en hoewel het zwakke recensies kreeg, werd het zijn tweede Amerikaanse nummer één album. Later in 1973 begon Wings aan hun eerste Britse tournee, waarna McCullough en Seiwell de band verlieten. Voorafgaand aan hun vertrek werd het thema van McCartney in de James Bond-film Live and Let Die een Top Ten-hit in de VS en het VK. Die zomer gingen de overblijvende Wings door met het opnemen van een nieuw album in Nigeria. Uitgebracht aan het einde van 1973, was Band on the Run het best beoordeelde album van McCartney tot nu toe en zijn meest succesvolle, vier weken aan de top van de Amerikaanse hitlijsten doorbrengend en uiteindelijk drievoudig platina.
De reeks # 1-albums van McCartney ging in 1975 verder met de release van het Wings-album, ' Venus and Mars. ' Hits inclusief singles ' Luister naar What the Man Said, ' ' Letting Go ' and ' Venus en Mars / Rock Show. '
The Wings album, ' Wings at the Speed ??of Sound, ' volgde in 1976 en zou de laatste zijn om nummer 1 te bereiken tot 1982 ' Tug of War. ' Het werd McCartney's meest succesvolle Amerikaanse album en bracht zeven niet-opeenvolgende weken door op nummer één gedurende de zomer. Veel van het succes van het album kwam van de singles, ' Silly Love Songs ' en ' Let 'Em In' '
Wings 'single' 'Mull of Kintyre' '1977 werd de eerste single die meer dan twee miljoen exemplaren in het VK, en blijft de bestverkopende niet-goede doeleningle van het VK. Het lied werd geschreven als eerbetoon aan het pittoreske schiereiland Kintyre in Schotland, waar McCartney sinds 1966 High Park Farm bezit, en de landtong of Mull of Kintyre.
Vleugels sloten het decennium af met twee extra platina-albums, 1978 ' 'London Town' 'en wat uiteindelijk het laatste album van Wings bleek te zijn, 1979's' 'Back to the Egg.' 'Gedurende een groot deel van 1979 waren Wings inactief terwijl McCartney aan een nieuw soloalbum werkte (' 'McCartney II' ') zonder de band. In november en december 1979 voerde Wings zijn laatste tournee door het Verenigd Koninkrijk uit. In oktober 1980 keerde Wings terug naar de studio om demo's van een aantal nummers op te nemen voor zijn volgende album. Na de moord op John Lennon in december 1980 was Paul McCartney echter niet in staat om door te gaan met de sessies, en Wings ging in hiatus.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere