Marley, Bob & The Wailers - Bob Marley With The Chineke! Orchestra

Special Price € 16,95 Normale prijs € 18,50
Op voorraad
SKU
8C6156
Kwaliteit
Nieuw
.. THE CHINEKE! ORCHESTRA / 180GR.
Meer informatie
Artiest Marley, Bob & The Wailers
Aantal units 1
Ean 0602438407187
Genre Reggae, Ska
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label M
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks Exodus
Stir It Up
One Love
Get Up, Stand Up
Is This Love
Redemption Song
Top Rankin'
Satisfy My Soul
I Shot the Sheriff
Turn Your Lights Down Low

Marley, Bob & The Wailers - Bob Marley With The Chineke! Orchestra

Bob Marley & The Wailers waren een Jamaicaanse reggaeband die wereldwijd bekendheid verwierf in de jaren 70. Bob Marley, de charismatische frontman van de band, wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke en iconische figuren in de muziekgeschiedenis.

De muziek van Bob Marley & The Wailers was doordrenkt van reggae, een muziekgenre dat ontstond in Jamaica en bekendstaat om zijn ritmische grooves en sociaalbewuste teksten. De band bracht albums uit zoals "Catch a Fire", "Exodus" en "Uprising", die uitgroeiden tot reggae-klassiekers.

De teksten van Bob Marley behandelden vaak thema's als liefde, spiritualiteit, sociale rechtvaardigheid en politieke bewustwording. Zijn muziek diende als een stem voor degenen die onderdrukt waren en als een boodschap van hoop en verandering.

Na het overlijden van Bob Marley in 1981 gingen de overgebleven leden van The Wailers door met optreden en het uitbrengen van muziek. De erfenis van Bob Marley & The Wailers blijft voortleven in de reggaemuziek en heeft een blijvende impact gehad op generaties muziekliefhebbers over de hele wereld.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere