Love - Forever Changes

Special Price € 20,95 Normale prijs € 21,95
Op voorraad
SKU
L88823
Kwaliteit
Nieuw
Nieuw vinyl.

Label: Elektra;

Meer informatie
Artiest Love
Aantal units 1
Ean 0081227971151
Genre Pop, Rock
Kwaliteit hoes M
Kwaliteit vinyl M     Uitleg : Klik hier
Kwaliteit label M
Ranking top 100 83
Soort Nieuw
Kwaliteit score (1...10) 10
Kwaliteit van album Nieuw
Tracks

Alone Again Or
House Is Not a Motel, A
Andmoreagain
Daily Planet, The
Old Man
Red Telephone, The
Maybe the People Would Be the Times or Between Clark and Hilldale
Live and Let Live
Good Humor Man He Sees Everything like This, The
Bummer in the Summer
You Set the Scene

Love - Forever Changes -Hq-

Volgens velen is Forever Changes van Love dat in 1967 uitkwam één van de meest essentiële sixties-albums. De groep Love was een kwintet afkomstig uit California, waarvan de belangrijkste leden zanger Arthur Lee en gitarist Bryan MacLean waren. De muziek werd gekenmerkt door verschillende stijlen zoals  blues rock, folkrock, acid-rock, raga-rock, flamenco en psychedelische rock met idealistische, humoristische en poëtische teksten. Lee was een fantastische songwriters, behalve twee nummers schreef hij alle songs. Hij wist het ene pakkende melodietje na het andere uit zijn mouw te schudden, een zwak moment heeft het album niet. De openingssong van het album is echter het door gitarist Bryan MacLean geschreven Alone Again Or en is Love’s dichtste poging tot een wereldhit en allicht hun bekendste song.
De groep heeft twee gitaristen, maar ook twee zangers.  Dit zorgt voor veel mooie contrasten enerzijds tussen de akoestische en elektrische gitaar en anderzijds tussen de buitengewoon krachtige stem van Lee en de kwetsbare stem van MacLean.
Forever Changes van Love is uitstekend gearrangeerd met prachtige songstructuren en een echte klassieker uit de jaren 60.  Het wordt beschouwd als de Amerikaanse tegenhanger van Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Ondanks hun enorme invloed op de sound van andere artiesten, is Love’s naam toch een beetje onder het stof van de geschiedenisboeken der rock & roll terecht gekomen en zijn tijd- en geestgenoten als The Beach Boys, The Byrds en The Doors tot veel populairdere bands uitgegroeid. Niet voor niets was Love één van de favoriete bands van Jim Morrison(The Doors) en Jimi Hendrix.

Music Webshop, Klavergriend 83, 1356 KE Almere